Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Minnesord: Anders Nylén en polis med stort P

Anders Nylén, Tidaholm har som tidigare meddelats, avlidit några dagar före sin 74-årsdag. Närmast sörjande är hustrun Helena, sönerna Ulf, Pär och dottern Tove med familjer, inkluderande sex barnbarn.

Anders Nylén har avlidit i en ålder av 73 år.

Annons

Han är född och uppvuxen i Tidaholm, son till Eric och Thyra Nylén, som drev livsmedelshandeln ICA-lyktan.

Anders förverkligade sitt beslut om att bli polis och var en av Sveriges yngsta poliser efter år 1966 genomgången polisskola i Malmö. Efter inriktning på övergripande trafikövervakning i Skaraborgs län med placering i Skara, Skövde och åtföljande tjänstgöring i Stockholm/Solna 1969 till 1973 flyttade Anders och Helena tillbaka till Skaraborg.

Annons

Annons

Efter fyrtio tjänstgöringsår med fortsatt yrkesinriktning på trafik och därefter övergripande brottsbekämpning mot narkotika, gick Anders i pension 2007.

Anders var allmänt omvittnad som Polis med stort P, kunnig, engagerad, energisk, rättvis och med patos. I sin yrkesroll visade han integritet och drog sig inte för att i klara verbala uttrycka en inställning om vad som i samhället gått snett i perspektiv från sin yrkeserfarenhet. Det engelska uttrycket ”law enforcement officer”, uttrycker Anders inställning och stolthet över sin yrkesgärning.

Som pensionär ägnade sig Anders åt sin familj, hundar, sommarhuset vid Vätterns strand i Brandstorp, och idrottsföreningen IFK Kamraterna Tidaholm i omsorg för dess medlemmar och den välskötta anläggningen Tidavallen.

Anders Nylén, alltid generös och med stort hjärta, behandlade alla lika. För vänner och närstående fanns alltid plats för omsorg med engagemang i glädje, bryderi och sorg. Vi är många som med uppskattning och tacksamhet saknar Anders Nylén.

Jerker Nilsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy