Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: ”Jag stödjer inte en ”utpressningspolitik”

Jag har tidigare skrivit insändare angående Lindängens nedläggning under pseudonymen ”mycket osäker väljare”. Det blir en annan pseudonym denna gång.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lindängen.

Bild: Josefin Berntsson

Annons

I veckan gjorde politiken sitt jobb och hjälpte mig som väljare att korrigera rätt bland de politiska alternativen. Jag hörde två av våra folkvalda politiker i SR/Skaraborg uttala sig om sina partiers ståndpunkt angående Lindängen och stundande folkomröstning. När den ena politikern kort och koncist ger mig alternativet att om jag röstar Ja, för Lindängen så röstar jag med det indirekt Nej, för en förskola på orten blir mitt val oerhört enkelt.

Annons

Annons

Jag stödjer inte en ”utpressningspolitik”. Jag stödjer inte en retorik där man ställer grupper i samhället emot varandra och jag stödjer inte att vederbörande isolerar frågan till pest eller kolera för invånarna i Ekedalen då Ekedalen faktiskt är en del av hela Tidaholms kommun. En investering i förskola planeras idag också i annan kransort i kommunen. Vad tänker man med samma resonemang då lägga ned på denna unika ort för att finansiera detta? Jag tycker det är helt orimligt ur alla perspektiv och synvinklar att föra ett sådant resonemang och jag tycker det är högst beklagligt att splittra väljarna med att från ingenstans kasta in förskolans framtid i en folkomröstning för bevarandet av ett äldreboende. Jag röstar JA, FÖR Lindängen.

Inte (av den anledningen) att jag inte vill ha en den välbehövliga förskolan samhällsförening kämpat för i 20 års tid utan framgång. Jag röstar Ja, för Lindängen av den enkla anledningen att det är helt orimligt att lägga ned en kostnadseffektivt, mycket väl fungerande vårdverksamhet med utvecklingspotential att möta dagens och med allra största sannolikhet framtidens eskalerade behov av vårdlokaler kommunen står inför.

Som numera övertygad väljare i både folkomröstning och kommande kommunalval vill jag avsluta med att upplysa om att 13,8 miljoner är avsatta i kommunens budget för att investeras i förskolan i Ekedalen. Den investeringen har INGET med folkomröstningen om Lindängens bevarande att göra och är helt oberoende av resultatet av folkomröstningen. Jag röstar JA, för kommunens bästa att det i framtiden fortsatt bedrivs äldrevård på Lindängen och de redan klara ritningarna på utbyggnad och renovering av samhällets befintliga förskola förverkligas med sedan tidigare anslagna medel.

Övertygad väljare

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy