Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Kommuner förväntas satsa på små avdelningar

Precis som Anna Zöögling säger i VB-artikeln 19/8 så är jag väl medveten om att några platser för växelvård öppnats i en tidigare stängd avdelning på Midgård.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Små avdelningar är framtiden, enligt Birgitta Andersson.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Ett beslut som vi fattade i nämnden före sommaren, men som inte kunnat verkställas på grund av brist på personal. Det som inte nämns i artikeln är att kommunerna i framtiden förväntas satsa på små avdelningar inom äldreomsorgen, inte större. Den snart genomlidna pandemin visar att små enheter är ett framgångskoncept vad gäller att, bland annat, begränsa smittspridning. Så har till exempel Lindängen inte haft ett enda fall av Covid-19.

Annons

Annons

Det sägs också i artikeln att ”allt fler äldre väljer att bo kvar hemma”. Det är möjligt, men jag får mest varje dag samtal från anhöriga vars äldre släktingar inget hellre önskar än en plats i trygghet och gemenskap på äldreboende. Läs foldern Bevara Lindängen som äldreboende!

Här finns sex partiers skäl för att rösta ja!

Birgitta Andersson (L)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy