Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Kronprinsessparet besöker Skövde i veckan

Onsdagen den 25 augusti kommer Kronprinsessan och Prins Daniel till Skövde för att uppmärksamma lokala insatser i pandemins spår. De kommer att besöka bland annat Skaraborgs sjukhus, Kavelbrogymnasiet och Skövde Science Park.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel kommer till Skövde på onsdag.

Annons

Senast hertiginnan och hertigen av Västergötland gemensamt besökte länet var i samband med Alingsås 400-årsjubileum i september 2019. Under pandemin har planerade länsbesök fått skjutas på framtiden och kronprinsessparet har istället haft många digitala möten.

Nu återupptar Kungafamiljen sina besök till Sveriges samtliga län. Besöket i Västra Götalands län genomförs i Skövde under onsdagen.

Annons

Under dagen ska de ha möte med företrädare för Skaraborgs sjukhus om aktuell smittspridning och pandemiarbetet, samtal med elever och pedagoger på gymnasiesärskolan Kavelbrogymnasiet. Lunchen tar de hos föreningen Ätbart som då ska informera om sin verksamhet, där de genom Pingstförsamlingen delar ut matkassar till behövande.

På eftermiddagen blir det besök på Göteborgsoperan om hur kulturlivet i länet påverkats av pandemin och besök på Assar Industrial Innovation Arena, en del av Skövde Science Park.

Till toppen av sidan