Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Starka skäl rösta ja till Lindängen

Är det meningsfullt att folkomrösta om Lindängen när de boende redan har flyttats ut? Det korta svaret är ja. Det slutgiltiga beslutet om Lindängen kommer att fattas av kommunfullmäktige, där den lite udda situationen råder att oppositionspartierna är i majoritet. Frågan är därför långt ifrån avgjord.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Miljöpartiet är helt för att Lindängen ska förbli ett särskilt boende.

Bild: Eva Wårenius

Annons

Vi i Miljöpartiet förordar ett ja till att behålla Lindängen som äldreboende. Detta är våra fem starkaste skäl till detta ställningstagande.

Ett ja till äldreboende betyder också ja till förskola

Det är mycket viktigt att förtydliga att ett ja till äldreboende innebär att BÅDE äldreboende och förskola kommer att finnas kvar i Ekedalen. 13,8 miljoner är i nuläget avsatta till förskolan i Ekedalen i kommunens investeringsbudget. De pengarna finns kvar oavsett resultatet i folkomröstningen. Blir det ja till äldreboende kommer ny förskola byggas vid befintlig plats.

Annons

Annons

Platserna behövs

Alla Tidaholms kommuninvånare gynnas av att Lindängen behålls som äldreboende. Folkomröstningen handlar inte om vart vi rent geografiskt ska ha äldreboenden i kommunen, utan om hur många äldreboendeplatser vi ska ha. Redan idag har vi fler som står i kö som konsekvens av indragningen, och det kommer inte bli bättre i framtiden. Enligt prognos kommer Tidaholm att ha 100 fler invånare i åldersgruppen 85-89 år om 9 år.

Mer ekonomiskt på sikt

Vi är övertygade om att en nedläggning av äldreboendet kommer visa sig bli en dyrköpt besparing. Antalet äldre i kommunen kommer att öka markant de kommande åren. Det är redan idag trångt på tätortens äldreboenden. Att bygga ett nytt äldreboende motsvarande Lindängen skulle kosta minst 28 miljoner. Då är det betydligt smartare att behålla det fina boende vi redan har.

Slöseri med skattemedel att stänga Lindängen

Lindängen är kommunens senast renoverade äldreboende. Lokalerna är väl anpassade till verksamheten med exempelvis takhissar i varje rum. Det vore ren kapitalförstöring och slöseri med skattemedel att stänga Lindängen. Ekonomin tillåter det

I debatten har verksamheter ibland ställts emot varandra. Det har låtit som att en nedläggning av Lindängen är nödvändig för att inte annan kommunal verksamhet ska bli lidande. Detta är inte sant. I Miljöpartiets budgetförslag inför 2022 kommer vi att avsätta medel för att behålla Lindängen.

Miljöpartiet de gröna i Tidaholm

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy