Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Fakta om Lindängen och felaktiga påståenden av oppositionen

Vi i Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har skickat ut ett gemensamt valmaterial. Det har även oppositionen - som utgörs av samtliga övriga partier - gjort. Vårt valmaterial innehåller fakta. Tyvärr innehåller oppositionens valmaterial rena faktafel.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Anna Zöögling (S) vill klargöra korrekt fakta om äldreomsorgen.

Bild: Claes Rydholm

Annons

Oavsett hur du tänker rösta så vill vi att du gör det utifrån hur det faktiskt är. Inte utifrån felaktiga påståenden. Därför är det viktigt att följande blir känt.

Att personer under en vecka kan möta 20 personer ur hemtjänsten är felaktigt. Uppgiften är hämtad från ett kontinuitetsmått från 2020 som handlar om antal personer under två veckor. Vi har en väl fungerande hemtjänst med brukarundersökningar som visar på en hög nöjdhet hos dem som tar emot hjälpen (att känslan av ensamhet generellt ökar med stigande ålder stämmer men det gäller både dem som tar emot hemtjänst och dem som bor på särskilda boenden).

Annons

Annons

Personer som ansöker om ett särskilt boende får en behovsbedömning gjord. Ingen person har fått ett avslag på särskilt boende med motiveringen att det ej finns boendeplatser.

Det är inte korrekt att det alltid är dubbelbemanning under kvällstid. Det är behovet som styr. Under nattetid är personalen alltid två utifrån arbetsmiljöskäl.

Växelvårdsplatser och korttidsplatser finns på Midgårds äldreboende. Efter sommaren har en utökning skett med fyra ytterligare platser.

Tidaholm har ett större antal boendeplatser än liknande kommuner med lika stor andel äldre i kommunen.

Anna Zöögling ordförande, social- och omvårdnadsnämnden

Till toppen av sidan