Annons

Annons

Annons

Annons

Götene

Carina Bergfeldt blev årets kvinnliga programledare på Kristallengalan - tackade Skavlan för stödet

På fredagskvällen var det dags för Kristallen, det svenska tv-priset. Årets kvinnliga programledare blev Götenebördiga journalisten Carina Bergfeldt efter att tittarna hade sagt sitt och det var en minst sagt överväldigad talkshowvärd som mottog statyetten.

– Jag skulle verkligen vilja tacka Fredrik Skavlan och kompani, sa hon i vinnarintervjun.

Carina Bergfeldt blev Årets kvinnliga programledare under Kristallengalan 2021. Foto: Skärmdump SVT/SVTPlay

Annons

I våras var det premiär för Carina Bergfeldts alldeles egna talkshow med samma namn på SVT. I tio program intervjuade journalisten och tidigare utrikeskorren alltifrån stadsminister Stefan Löfvén och hans hustru Ulla, Zara Larsson och Gunde Svan, till Benjamin Ingrosso, Christer Björkman och Tareq Taylor i sin stora, rundade soffa på bästa sändningstid.

Ett nytt och lite småläskigt format medgav Bergfeldt inför premiären och liknade det vid stressmomentet att vara värdinna för en middag där allt ska klaffa och alla trivas.

– Det är det som är så läskigt, för nu känner jag att jag ger mig ut på okänt vatten. Jag är avslappnad framför kameran när det inte handlar om mig, men nu ska jag leda och få folk att känna sig bekväma i en studio, i en jättekonstig situation och det är såklart annorlunda jämfört med att intervjua folk hemma i deras vardagsrum, sa hon i en intervju med SkLT i januari.

Annons

Annons

Årets kvinnliga programledare röstas fram av tittarna under kvällen. Foto: Skärmdump SVT/SVTPlay

Samtidigt såg hon fram emot att pröva sina vingar på talkshowscenen.

– Det handlar inte om att uppfinna hjulet, utan det är ett vinnande koncept och det finns en anledning till att man gör talkshower gång på gång. Det funkar, sa hon då.

Och nog funkade det allt. Under fredagen röstades hon fram som årets kvinnliga programledare under Kristallengalan 2021 där även Jonna Lundell, Suzanne Sjögren och Tilde de Paula Eby var nominerade.

LÄS MER: Bergfeldt om relationen hem: ”Samma oavsett om jag är reporter på SkLT, utrikeskorre eller talkshowvärd”

I sitt tacktal passade Carina Bergfeldt bland annat på att tacka sin SVT-kollega Fredrik Skavlan. Foto: Skärmdump SVT/SVTPlay

– Jag skulle verkligen vilja tacka Fredrik Skavlan och kompani. Utan att jag visste det så var jag på audition 8 månader gravid när jag trodde att jag var gäst, men det var jag inte bara tydligen. De har varit superpeppande, Skavlan har skickat sms, sa hon strax efter att hon mottagit statyetten i ett regn av guldfärgat konfetti.

Annons

I vinnarintervjun med programledaren Parisa Amiri och vinnaren i kategorin Årets manliga programledare David Sundin, berättade hon att det inte var helt självklart att tacka ja till att ha sin egen talkshow, men med facit i hand är hon väldigt nöjd.

– Ja herregud, det är superläskigt och ett stort steg, men samtidigt väldigt roligt. Jag är journalist i grunden och gillar att åka ut och träffa människor, men det var skitkul. Jag hade väldigt härliga gäster, sa hon.

Annons

Annons

Till toppen av sidan