Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Tack för era besök på Lindängen

Tack till alla, barn, ung och gammal som tog er tid att besöka Lindängen för att bilda en egen uppfattning  om hur byggnaden i framtiden skall användas.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Öppet hus i Ekedalen skapade många givande samtal, menar Karin Olofsson (MP)

Bild: Eva Wårenius

Annons

Tack för alla fantastiska samtal, musiken som ibland flödade  från pianot. Och extra värmde det  med ungdomarna som kom med en burk kakor till oss.

Till detta kommer alla samtal med er tidaholmare där ni  diskuterade  och lämnade synpunkter. Där var den unge mannen som var där för att  se hur byggnaden skulle byggas om för barnverksamhet. Men  då han gått runt totalt bytt åsikt.

Annons

Annons

Han framhöll  alla de toaletter och duschrum  som fanns intill alla boenderum. Så välgjorda stabila på ett sätt  så framför allt boende själva kunde sköta sin hygien eller gå upp på natten till toaletten. De fungerade både för den som hade behovet av stöd som rullatorer eller rullstolar. Men också planerade så personal kunde vara behjälplig på ett persona-ergonomiskt  sätt. Men totalt omöjligt anpassa till  barnverksamhet.

Tänk att som jag 79-åring få lära sig  vikten av egna nattliga toalettbesök  eller istället  tvingas använda kanske allergiframkallande nattblöjor. Eller få ta del av  praktisk lärdom om vikten av ytor och korridorer där rullstolar, rullatorer kan mötas. Där sängar rullas fram utan problem och där personal kan mötas utan problem i sitt arbete.

Många pekade också  på Lindängen färdiginstallerade sprinklersystem. I framtiden  skall detta installeras  i alla äldreboenden, och är en riktigt dyr historia. Där kom familjen som sa. Jo, vi vill bo här i Ekedalen.

Där kommer allt som vi vill ha finnas. På en plats. Sammanhållen barnomsorg. En skola fram till årskurs  6. Och nära till farfars far där våra barn kan fortsätta krypa upp  hans knä för en liten saga. Några  talar om Lindängens sociala betydelse för orten.

Där i  framtiden bara bristande fantasi sätter gränsen.

Så tack än en gång för alla fantastiska samtal och möten.

Karin Olofsson

Miljöpartiet de Gröna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy