Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Oppositionen sparar in på barn och unga för att ha kvar Lindängen

Under den senaste tiden har alla kunnat följa debatten och turerna kring folkomröstningen om att ha kvar Lindängen som särskilt boende eller inte.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Att oppositionen väljer att prioritera Lindängen framför tidiga insatser för våra barn och unga är något som gör oss riktigt oroliga", skriver en tung S-trio.

Bild: Izabelle Johannisson, Eva Wårenius

Annons

Vi står i ett läge som innebär att om vi behåller Lindängens boende får det en negativ påverkan för kvalitén i hela förvaltningen som i praktiken framför allt kan handla om att behöva göra neddragningar på personal eller minska antalet platser på våra övriga särskilda boenden. Vi behöver vår personal, det är de som gör kvalitén för våra äldre.

Oppositionen har inte någonstans velat redovisa för hur de faktiskt ska finansiera ett bevarande av Lindängen utan att det drabbar kvalitén på övriga boenden eller verksamheter. Men nu i veckan blev oppositionens förslag till budget en offentlig handling och i den kan vi se att oppositionens lösning för att finansiera Lindängen återfinns i att spara in på förebyggande insatser för våra barn och unga.

Annons

Annons

Detta utöver att förskolan i Lindängen fråntas sina möjligheter att utvecklas.

Våra väljare behöver få veta vilka konsekvenser ett bevarande av Lindängen får. Att oppositionen väljer att prioritera Lindängen framför tidiga insatser för våra barn och unga är något som gör oss riktigt oroliga. Vi behöver en stark välfärd som finns där för alla, ung som gammal. Då kan vi inte finansiera ett särskilt boende på bekostnad av våra barn.

Anna-Karin Skatt (S), kommunalråd

Anna Zöögling (S), ordförande socialnämnden

Lena Andersson (S), barn- och utbildningsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy