Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Läsartext
Tidaholmskonstnär ställer ut i Ulricehamn

Fram till den 19 september visar Galleri SM Art i Ulricehamn verk av konstnären Nirs Peter Nordin, som är uppvuxen i Tidaholm.

Detta är en läsartext.

I den aktuella utställningen på SM Art i Ulricehamn visar Nirs Peter Nordin främst akvareller med arkitektur- och interiörmotiv.

Annons

Peter Nordin är född i Dalarna, varifrån han också fått sitt gårdsnamn ”Nirs”. 10 år gammal kom han dock med sin familj till Västergötland. De bosatte sig i Tidaholm där Peter kom att växa upp. Konsten har alltid varit närvarande i Peter Nordins liv. Redan som 13-åring började han i lära hos den norske konstnären Alf Danielsen, för att sedan vidareutbilda sig på egen hand.

Annons

Annons

Efter att ha spenderat många år i Stockholm och Mora, där han arbetade på Zornmuseet, återvände Peter så småningom till Västergötland. Falköping kom nu att under många år bli den fasta punkten. Under dessa år ritade och dekorerade han bland annat restaurangen Cesarstugan i Östra Tunhem där hans målningar fortfarande finns kvar.

Efter drygt tio år i Linköping är nu Peter på väg tillbaka till Falköping. Det gamla säteriet Saleby på Ållebergs sluttning blir familjens nya hem.Där finns också gott om utrymme att ha både ateljé och verksamhet.

Bilderna är företrädelsevis målade i dova färger med en tydlig ambition att fånga stämningar och ögonblick.

I den aktuella utställningen på SM Art i Ulricehamn visar Nirs Peter Nordin främst akvareller med arkitektur- och interiörmotiv. Bilderna är företrädelsevis målade i dova färger med en tydlig ambition att fånga stämningar och ögonblick. Varje bild blir till en berättelse. Peter Nordins konst följer i en realistisk tradition, där referenser till äldre akvarellmästare är tydliga.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan