Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Vilka nedläggningsförslag kommer nästa gång?

Roger Lundvold har i kommunfullmäktige efterfrågat en analys av kommunens personalorganisation åren 2011 - 2020. Bakgrunden är att kommunens personal-kostnader, enligt hans beräkningar, ökat med hisnande 191 miljoner kronor under denna period.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Privat

Annons

Att det skall behöva ta ett helt år att redovisa en så enkel sak är i och för sig väldigt konstigt. Men ändå inte om man tänker efter lite. Det så kallade Heltidsprojektet som införts i kommunen har som mål att deltidstjänster görs om till heltider inom kvinnodominerande områden för den anställde som så önskar.

Så långt är allt gott och väl. Problemet är bara att lönekostnaderna har skjutit i höjden som en raket och spräckt alla ekonomiska ramar för bland annat socialnämnden. De förväntade positiva effekterna av projektet i form av minskade sjukskrivningskostnader och vikariebehov har uteblivit.

Det är därför naturligt att Anna-Karin Skatt undvikit att svara på Lundvolds fråga under tiden som debatten om Lindängens nedläggning pågått. Alla förstår ju att det är ett kvalificerat vansinne att utöka tjänstgöringsgraden för ”den som så önskar” och samtidigt lägga ner ett väl fungerande boende för våra gamla.

Annons

Frågorna hopar sig: Hur kan man tycka att det är viktigare att anställda som vill ha heltid får det, vare sig det behövs eller inte, och samtidigt säga att vi inte har råd med en god äldrevård och förskola? Hur många ”Lindängen” har heltidsprojektet kostat? Vilka landsbygdsskolor kommer att läggas ner som en följd av att lönekostnaderna tillåts skena okontrollerat? Vem är ni folkvalda till för - kommuninvånarna eller fackföreningarna?

Annons

Undrande

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy