Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Läsartext
Idrottshistoriska öppnar upp lagom till Konstnatten

Tidaholms Idrottshistoriska Föreningen kan nu skönja ett ljus i pandemimörkret. Idrottsmuseet har varit stängt i drygt 18 månader, men nu öppnas portarna igen lagom till Konstnatten.

Detta är en läsartext.

Efter pandemistängning i drygt 18 månader öppnar Tidaholms Idrottsmuseum portarna igen. Foto: Idrottsmuseet.

Annons

Tidaholms IHF har haft en tuff period bakom sig liksom övriga föreningslivet. I mars 2020 bestämde föreningen att slå igen portarna till Idrottsmuseet när pandemin fick sitt utbrott.

En stor del av verksamheten har sedan dess legat i träda. Många av medlemmarna som arbetar med museet är till åren gångna och har därmed varit en utsatt grupp för covidsmittan. Trots det är det några som varit nere och jobbat på museet när tillfällen funnits.

Annons

Annons

Nu drar alla en suck av lättnad när man kan återgå till det normala, trots att det fortfarande råder ett flertal restriktioner från Folkhälsomyndigheten fram till den 29 september. En restriktion är bland annat att museet får ha max 50 besökare samtidigt inne i lokalerna vid öppettider. Förhoppningen är att museet ska kunna hållas öppet som tidigare på måndagar och torsdagar (tider se hemsida), men allt beroende på hur den pågående pandemin utvecklas.

Premiären blir på Konstnatten då Idrottsmuseet kommer att öppna upp lördagen 25 september. Tidigare har föreningen haft öppet under de tre dagar som Konstnatten pågår, men i år har föreningen fått dispens att bara deltaga under en dag och det beror helt på att Idrottshistoriska inte kan mobilisera tillräckligt med folk under tre dagar.

Trots det är man mycket glada över att få vara på banan igen, även om det bara är en av tre dagar. Veckan efter Konstnatten återgår Idrottsmuseet till normala öppettider med början måndag 27/9.

Föreningen har heller inte haft möjligheten att bjuda in till årsmöte, men går allt som beräknat hoppas styrelsen att det ska genomföras någon gång under november i Villan (se kommande annons i VB).

Janne Kindmalm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan