Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm Centrum

Insändare
Insändare: Svenska kyrkan ska fortsätta vara en betydelsefull plats

Svar till ”Kyrkobesökare – men rådvill”.

För tio år sedan flyttade vi från Schweiz till Sverige och etablerade oss i Tidaholm. Bland det första vi gjorde var att kontakta Kulturskolan Smedjan och Svenska Kyrkan för att komma i kontakt med likasinnade.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tidaholms kyrka, en betydelsefull plats.

Annons

Idag utgör både verksamheterna en stor del av vår vardag och vi skulle inte kunna tänka oss ett liv i Tidaholm utan att vara aktiva i dessa verksamheter. För oss är Svenska Kyrkan Tidaholm ett hus fullt av gemenskap tillsammans med vänner i olika åldrar. Ett hus där det finns plats för lovsång, tvivel, sorg, glädje och att leva sin tro. En gemenskap där vi kan hämta kraft och stöd när livet känns tungt. Att engagera sig i samhällets utveckling är något vi både tycker väldigt mycket om och vi vill att Svenska kyrkan Tidaholm fortsätter att vara en öppen välkomnande plats för människor med olika bakgrund och åldrar.

Annons

Annons

Vi uppskattar de olika familjeaktiviteterna med bland annat arrangerade vardagsmiddagar i Fröjered som gör vardagen till något alldeles extra. Vi vill att dessa utvecklas så att ännu mer kan ta del av dem. Vi vill även att kyrkan utvecklar sitt sätt att fira gudstjänster på med till exempel en gudstjänst i månaden på en fredag kväll med gemensam mat efteråt. Svenska Kyrkan ska fortsätta vara en betydelsefull plats och motpol för sinnesro och prestigelöshet i den hektiska vardagen vi lever i.

Zelal-Sara Yesildeniz och Johannes Kieser

Till toppen av sidan