Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Insändare: En stolt förespråkare av hållbara heltider

Heltidsarbete ger högre inkomst, en större trygghet och en bättre pension. Och det gynnar främst individer i kvinnodominerade yrken.

Hur kan du som insändarskribent se en jämställd arbetsmarknad som ett bekymmer?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vår personal utgör kvalitén i våra verksamheter. Det är individer som jag anser förtjänar de bästa förutsättningarna för ett hållbart yrkesliv med goda villkor", skriver Anna-Karin Skatt (S).

Annons

Många kommuner har tidigare varit arbetsplatser där det ibland varit svårt för den anställda genom villkor och scheman att få ihop en heltidstjänst. För att få ihop en heltid har det kanske krävts många helgpass, långpass och delade turer.

Att vi i Tidaholm genom aktiva politiska satsningar samt enligt den överenskommelse som gjorts mellan Kommunal och Sveriges kommuner och regioner (SKR) har lyckats erbjuda möjligheten för fler att arbeta heltid är något jag är oerhört stolt över.

Annons

Annons

På arbetsplatser som domineras av män är heltid en självklarhet, tyvärr har det många gånger inte sett ut så i kvinnodominerade yrken. Det är också därför en viktig jämställdhetsfråga att hållbara heltider blir en självklarhet inom våra kommunala verksamheter.

Att skribenten väljer att ställa nedläggningen av Lindängen mot satsningar på hållbara heltidstjänster är anmärkningsvärt.

Vår personal utgör kvalitén i våra verksamheter. Kommunals medlemmar bär vår kommunala välfärd 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.

Det är individer som jag anser förtjänar de bästa förutsättningarna för ett hållbart yrkesliv med goda villkor.

Därför är jag en stolt förespråkare av hållbara heltider.

Anna-Karin Skatt (S)

Annons

Annons

Till toppen av sidan