Annons

Annons

Annons

Golf

Grymt spelat av 24-åringen – nytt banrekord på FGK:s niohålsbana

Falköpings Golfklubb har också en niohålsbana.

På denna bana satte hemmaspelaren Elin Odh, 24, banrekord i lördags.

Hon gick två varv, alltså 18 hål, på 64 (!) slag brutto.

Text

Jätteglad var förstås den 24-åriga golftjejen Elin Odh sedan hon gått runt på 64 slag på Falköpings GK:s niohålsbana den gångna helgen – nytt banrekord.

Bild: Privat

Annons

Falköpings GK:s niohålsbana är inte så ofta i ropet när det gäller tävlingar, men är ändå väldigt uppskattad, inte minst då den hålls öppet med sommargreener året om.

Banan stod färdig 2006 och är väldigt väl använd för att vara just en niohålsbana.

Den gångna helgen hände något väldigt kul och uppseendeväckande på denna bana, en hemmaspelare, Elin Odh, satte nämligen nytt banrekord i samband med en intern tävling, ett familjemästerskap.

Annons

Annons

Här är scorekortet från rekordrundan. OBS! Det är ett fel och det är på hål 16 (andra varvets hål 7, där det ska vara 4 slag, ej 3). Men totalsumman är rätt, fantastiska 64 slag brutto.

Bild: Privat

Hon gick det första varvet på 33 slag (tre under par) och det andra på 31 (!) slag, alltså hela sex slag under par. På denna den andra rundan gjorde hon en eagle (hål 2, par 5) och fyra birdies.

Det var på väg mot ett ännu bättre resultat än 64 brutto – Elin kostade nämligen på sig lyxen att göra bogey på det allra sista hålet.

Totalt blev det en eagle, sju birdies, nio par och en bogey.

Elin Odh efter sin fantastiska rekordrunda.

Bild: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan