Annons

Annons

Annons

Annons

Hjo

Hedersomnämnande för Frideneboken: "Glada och stolta över uppmärksamheten"

Ett hedersomnämnande vid utdelningen av Årets Hembygdsbok 2020 har tilldelats Fridene-Fröjered-Korsberga Hembygdsförening för Frideneboken av Västergötlands Hembygdsförbund.

Frideneboken är resultatet av nio års samlande av berättelser, bilder och historier av medlemmar ur Fridene-Fröjered-Korsberga Hembygdsförening. Arbetet skedde i form av en studiecirkel i Studieförbundet Vuxenskolans regi. Överst från vänster: Stig Qvarfort, Egon Kornell, Håkan Karlsson, Ulla Djurberg, Bengt-Åke Norberg, Håkan Svensson, Lars-Åke Persson och Ingemar Andersson. Nedre raden: Stig Andersson, Heidi Eskonniemi, Elvy Westman, Arne Westman, Hans Nyman, Lena Jonsson och Yvonne Norberg. Saknas gör Stellan Wihlstrand. Foto: Heidi Eskonniemi

Annons

”Frideneboken - Byliv längs landsväg, räls och å, i Fridene och Blikstorp nu och då” släpptes under kulturarvsdagarna i september 2020. Frideneboken lyfter fram framträdande personligheter som gjorde stora avtryck i samhället och dess utveckling, samt fattiga, bortglömda bybor som bidrog till att bygden växte.

Intresset för boken var stort, den togs emot väl av Frideneborna och fick positiva recensioner av både läsare och press.

Annons

Annons

”Frideneboken är ett resultat av nio års arbete i cirkelform och bevarar en bygds historia för framtiden. Det är mycket viktigt att dokumentera lokalhistoria , som annars riskerar att försvinna. Därför vill vi ge ett hedersomnämnande till Frideneboken och det gedigna och noggranna arbete som ligger bakom den” lyder förbundets motivering.

– Årets Hembygdsbok är ett prestigefyllt pris och nu vet vi vilket arbete det ligger bakom varje bok, säger Yvonne Norberg, kassör i Fridene-Fröjered-Korsberga Hembygdsförening.

– Vi har aldrig skrivit en bok tidigare, och även om vi inte vann det finaste priset så är vi glada och stolta att vårt arbete har uppmärksammats genom ett hedersomnämnande och ett fint diplom.

Frideneboken är slutsåld, men finns att läsa på biblioteket exempelvis i Hjo och Tidaholm.

Heidi Eskonniemi

Annons

Annons

Till toppen av sidan