Annons

Annons

Varningen – bedragare utger sig för att vara polis: ”Lägg på luren”

Telefonsamtalet: Du kommer snart att bli rånad i ditt hem, och uppmanas därför att lämna över alla värdesaker till en polis. Problemet är att personen på andra sidan telefonen inte kommer från polisen – utan är en bedragare. – Informera gärna anhöriga och bekanta, så vi gemensamt kan sätta stopp för bedrägerierna, skriver polisen på sin hemsida.

Genrebilder.

Annons

Under sommaren och sensommaren har ett flertal bedrägerier anmälts i västra och södra Sverige, nu går polisen ut med en officiell varning om att fler kan drabbas. Enligt polisen har flera av fallen ett liknande modus operandi.

– Bedragarna talar polska och uppger att de ringer från polisen. I flera fall sägs att målsägaren snart kommer att bli rånad i sitt hem, och därför ska lämna över sina värdesaker till polis för tryggt förvar, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt polisen kan innehållet i samtalet variera något, men i de flesta fallen är målet att målsäganden, den drabbade, ska lämna över värdesaker som förvaras i hemmet till bedragaren.

– Om du blir uppringd av en person som säger sig vara från polisen och som vill komma åt dina värdesaker – lägg på luren och kontakta polisen på telefon 114 14, skriver polisen och tillägger:

Annons

– Informera gärna anhöriga och bekanta, så vi gemensamt kan sätta stopp för bedrägerierna.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy