Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Fortsatt orolig för konsekvenserna av oppositionens budget

I samband med att oppositionens förslag till budget blev offentlig uttryckte jag snabbt oron över att satsningar på tidiga insatser för barn och unga var i stort sett obefintlig i deras budget.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lena Andersson (S) uttrycker oro över oppositionens förslag till budget.

Bild: TT

Annons

Det handlar bland annat om 4,6 miljoner extra som vi i Socialdemokraterna och Vänsterpartiet väljer att satsa på att fler elever ska få det stöd de behöver.

Det är en satsning som för mig är självklar, det återstår dock en del frågetecken om den är lika självklar för oppositionen.

Jag blev bemött i media av oppositionsrådet med att jag kunde vara lugn, jag hade tydligen bara missuppfattat allt. Sedan dess har kommunstyrelsen hunnit sammanträda för att diskutera budgeten. Där fick jag chans att ställa mina frågor om deras besparingar på skolan direkt till oppositionen.

Annons

Annons

Med svaren jag fick kan jag bara konstatera att min oro var befogad, oppositionens budget för skolan kommer inte gå ihop. Skulle deras budget gå igenom skulle barn- och utbildningsnämnden behöva genomföra besparingar.

Det är väl ändå inte meningen att barnen ska få betala för Lindängen?

Vi S och V, vill se fler satsningar för våra förskolor och skolor. Alla elever ska få likvärdiga förutsättningar att lyckas. Det borde vara vår högsta prioritet men jag ställer mig fortfarande frågandes till om oppositionen också tycker det.

Lena Andersson (S), ordförande i barn-och utbildningsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy