Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Insändare: Det är dags att betala för det vi vill ha

Till "Undrande". Själva heltidsprojektet borde inte kosta någonting egentligen. Om de deltidsanställda som vill jobba heltid får det så gör ju det att mängden timmar till de övriga minskar.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Välfärd kostar. Då håller det inte med ideliga skattesänkningar, anser Mikael Svensson.

Annons

Det borde med rätt planering göra att färre timvikarier behövs. Och att pensionärer inte behöver ersättas med nyanställningar. Problemet är väl snarare att antalet timmar överlag ökar trots detta.

Du gick igång på 191 miljoner. Du verkar ha förstått att den summan är till stor del parternas vanliga lönehöjning som gått igenom år efter år. Bra.

Annons

Du säger att vi ska dra ner på personal. Jag säger att de flesta områdena i kommunen är underbemannade.

Ge skolorna mer personal som stöd för de som behöver och för att hjälpa till vid bråk och mobbingsituationer.

Ge äldreboenden personal så att de hinner ta de lagstadgade rasterna och ändå hinner sitta ner och prata med de boende eller gå ut oftare.

Hemvården behöver fler händer då fler vårdas hemma när boendeplatser hålls till ett minimum.

Annons

Förskolan måste ha personal nog för att uppmärksamma och se alla i barngrupperna.

Även el, vägar, brandskydd, park, gata, renhållning med mera drar ett tungt lass för oss boende i kommunen.

Jag kan inte se någonstans där vi kan plocka bort någon utan att vi kommer få lida för det på något sätt. Om vi ska kunna hålla den standard i kommunen som de flesta kräver så behövs varenda kommunanställd.

Jag är nog en medelinkomsttagare med cirka 30 000 i månaden. Jag har fått över 20 000 i skattelättnad av Alliansen per år. Dessa dryga 20 000 kommer från kommunens konto. Jag betalar bara kommunalskatt och till regionen. De delar i Sverige som blöder mest. Det är dags att vi betalar för det vi vill ha. Höj skatten så pengarna räcker. Gratis kanske är gott men inget i Tidaholms gottepåse är gratis.

Och vad blir billigare om vi slås ihop med Falköping? Kan vi trycka in våra barn och gamla i Falköpings överfulla skolor och äldreboende? Gratis?

Ledsen blir den "Undrande" som inte förstod var merparten av de 191 miljonerna kom från trots att hen känner till arbetsmarknadens parter. Jag blir ledsen för att han förvägrar Tidaholms personal att gå upp i tid trots att det är en viktig del i den LAS som de borgerliga vill montera ner.

Annons

Annons

Om man meddelat sin arbetsgivare att man vill arbeta mer timmar så har man företräde före att det anställs fler...

Så alla arbetare som inte kan leva på sin deltidslön bör meddela sin arbetsgivare att de vill arbeta mer timmar. Fackföreningarna hjälper er att formulera en skrivelse att lämna till arbetsgivaren.

Min mening: "Skattesänkningar får katastrofala följder."

Mikael Svensson

Till toppen av sidan