Annons

Annons

Annons

Insändare: Idag avgörs Tidaholms framtid

Ikväll är det dags för Tidaholms kommunfullmäktige att besluta om kommunens budget för 2022. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har tillsammans tagit fram en budget som sätter välfärden först.

Michelle Hjerp Holmén (S) och Henrik Vang (V).

Annons

Där kvalité och mer personal går främst. Där fler händer inom vården och tidiga insatser till våra barn och unga är viktiga prioriteringar för oss.

Vi satsar på förskolor som kan möta barnens behov, på likvärdiga skolor där det finns förutsättningar för att skapa kvalité och en äldrevård som utgår ifrån behovet och efterfrågan.

Satsningar på välfärden ska styras utifrån vilka behov som finns. Därför vill vi bygga förskolor när antalet barn ökar i ett område. Därför har vi utrymme att kunna utöka kapaciteten på våra särskilda boenden med 19 platser i befintliga lokaler. Därför är vi stolta över den extra stora satsning på tidiga insatser som funnits under det senaste året och som vi vill fortsätta se.

Annons

Annons

I kontrast till vår budget finns ett budgetförslag från en osammanhängande opposition där Centerpartister kan tänka sig att styra ihop med Sverigedemokrater. Oppositionens enda gemensamma nämnare verkar vara att man vill ha bort oss från makten och att man vill ha kvar Lindängen. Men det krävs mer gemensamt än så för att kunna styra en kommun.

Oppositionens förslag till budget innebär att det främst tas pengar från tidiga insatser för barn och unga för att lägga dessa pengar på tomma lokaler, det är inte så vi skapar en god välfärd.

En god välfärd handlar för oss om en skola där alla elever har lika förutsättningar för att lyckas, att du som ung eller vuxen får den hjälp av samhället du behöver och att du på ålderns höst får stöd i vardagen och en gemenskap. Ett tryggt samhälle är ett samhälle som är inkluderande, jämlikt och som sätter välfärden först.

Michelle Hjerp Holmén, Socialdemokraterna Tidaholm och Henrik Vang, Vänsterpartiet Tidaholm

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan