Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det behövs en omställningsmyndighet

Vi har hyst farhågor kring den ekonomiska tillväxten, och vad den gör med oss, i flera decennier nu. Vi har haft ett antal nedväxtkonferenser, vi har blivit varnade av FN, av kyrkan och av en lång rad filosofer och skriftställare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tillväxtverket bör ombildas till en Omställningsmyndighet, anser insändarskribenten.

Bild: Mikael Hellsten

Annons

För en tid sedan hade Nina Björk ett inlägg i Dagens Nyheter där hon ville att samhällets utveckling skulle inriktas mot en tillväxt som är till nytta för oss, utan att utarma jordens tillgångar.

Kurt Gustafsson föreslår i en krönika i Miljömagasinet att Tillväxtverket skall ombildas till en Omställningsmyndighet. Det är precis vad vi behöver. Omställningsmyndigheten skulle kunna få mycket stora uppgifter. Det är fantasin och vår förmåga som sätter gränserna. Förutom den överhängande klimatomställningen kan den ju ägna sig åt livsmedelssäkerheten nu när klimatet, trots ansträngningar, kommer att förändras.

Annons

Annons

Det kan hända att vi inte bara får översvämningar, utan dessutom obehagliga stormar, långvarig torka, oväntade köldperioder, missväxt och bränder.

Jag uppmanar Västgötabladets läsare att ta kontakt med sina förtroendevalda i kommun, landsting och riksdag och kräva av dem att det bildas en Omställningsmyndighet med klara och långtgående uppdrag.

Rune Lindström

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy