Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm landsbygd väst

Insändare
Insändare: Oppositionen verkar sakna en plan

Mitt politiska intresse har aldrig varit särskilt stort. Självklart vill jag att Tidaholms kommun ska vara en bra kommun att leva och bo i, det är den också. Har känt mig ganska trygg med det politiska styre vi haft i kommunen. Men så kom det här med folkomröstningen om Lindängen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Har man ingen plan nu när man får ta över makten? Det undrar signaturen " Före detta Ekedalsbo".

Bild: Josefin Berntsson

Annons

Själv vill jag nog helst bo i stan om det blir aktuellt med äldreboende för min del. Tyckte också att det lät bra med en satsning på förskolan i Ekedalen. I min värld borde förskola och skola vara viktigare för ett samhälles överlevnad än ett äldreboende. Men min mamma som bor kvar i Ekedalen skulle helst vilja bo på Lindängen när hon blir gammal.

Därför röstade jag, JA, till Lindängen på valdagen.

Även om det inte var så många tidaholmare som gick till valurnorna, så blev utfallet i folkomröstningen ja till Lindängen. Oppositionen deklarerade ganska snart därefter, att de tänkte lägga ett eget budgetförslag till fullmäktiges sammanträde den 27 september. Sagt och gjort!

Budgetomröstningen i fullmäktige avslutas med 22 röster för oppositionens budget och 19 röster för S och V budget. Det som sedan händer förstår jag inte riktigt. I VB säger Ingemar Johansson (L), följande: ”Det här var inget vi eftersträvade”. Intervjun fortsätter i stort sett på samma tema. Att Ingemar Johansson är överraskad, och att det inte finns någon plan på hur övertagandet ska se ut. Han säger vidare ”att de tog ett snack” när fullmäktigesammanträdet ajournerades efter Anna-Karin Skatts besked. Och att de ska träffas på torsdag kväll för att ”reka läget”.

Annons

Annons

Så kan det väl ändå inte vara? Oppositionen måste väl haft en plan? Att den som vinner en miljon på triss kan verka lite överraskad, och inte svarar direkt på vad hen ska göra med pengarna, är ju en sak. Men om man som politiker har suttit och knåpat ihop ett eget budgetförslag, när läget är som det är. Då måste man väl ändå ha kalkylerat med ”risken” att vinna omröstningen? Hur som helst. Det är så mycket jag inte förstår när det gäller politik, så det kanske inte är hela världen.

Det som däremot gör mig riktigt upprörd, är när reportern ställer frågan. ”Er budget har gått igenom, ni har majoritet, så när tänker ni att Lindängen ska återöppnas?”. Svaret från Ingemar Johansson lyder: "Vi vill inte ta ett politiskt beslut utan att ha rådgjort med förvaltningen och de som ska sköta det sedan”. Däremellan faller han ut i tankar kring demensboende och att tänka lite nytt. Avslutningsvis säger han ”Jag tror att det finns verksamhet, på något sätt, på Lindängen före nästa val”.

Vaddå tror?

Vi har haft folkomröstning och det blev ja till Lindängen. Er budget vann omröstningen i fullmäktige. Ni har majoritet. Nu är det upp till bevis. Öppna Lindängen nu! Ni har kritiserat att flytten därifrån gick väldigt fort. Visa att flytten tillbaka kan gå ännu fortare. Förstår att det kan vara lite svårt att finansiera det hela, men det finns ju lösningar. Ni kan ju till exempel lägga ner Fröjereds och Valstads skolor. Alla vet ju att det egentligen bara är konstgjord andning. Eller också kan ni säga upp anställda i kommunen.

Min röst på ja till Lindängen var egentligen en röst på Ekedalen.

Före detta Ekedalsbo

Till toppen av sidan