Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Insändare: Vilka är Miljöpartiet bra för?

Vilka är Miljöpartiet bra för?

Mest för sig själva och att nära sin övertygelse, ja så upplever jag flertalet av dem.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Miljöpartiet vill återgå till gamla brukningsmetoder med plockhuggning av olikåldriga träd samt självföryngring, allt för att bevara mossor, lavar, insekter eller någon rar fågelart. Men hjälper det globalt för klimatet?

Bild: Karolina Önnebro

Annons

Att klimatet och uppvärmningen ändras över tid är inget nytt, det tvivlar få på och orsakerna är kända och många. Men att ständigt hitta orsakerna i Sverige har ingen betydelse globalt, det vet också miljörörelsen, men att sänka sig så lågt och förfölja landets jordbrukare, djurägare, skogsägare och dessutom ofta få ut sitt budskap i media gör inte livet enklare för dessa grupper. Man borde istället lägga sitt fokus på världssamfundets ledare, där kanske man kan göra skillnad.

Annons

Annons

Ett exempel skogen, där vill Miljöpartiet återgå till gamla brukningsmetoder med plockhuggning av olikåldriga träd samt självföryngring, allt för att bevara mossor, lavar, insekter eller någon rar fågelart. Men hjälper det globalt för klimatet?

Man visar inget förståelse om ekonomi eller lönsamhet för privata skogsägare som köpt eller ärvt en skogsfastighet, utfört plantering, röjning, gallring och slutavverkning med mera. Antingen eget arbete eller köpta tjänster av entreprenörer. Ej heller för landets viktiga näringar och export.

Jag har skrivit förut, varför går ni inte vidare till statliga skogar, ni som sitter på makten med 4 procent och använder era metoder där? Börja nu så har ni kanske skapat allt ni vill om 100-150 år. Lycka till med brukningsmetoder och globala klimatet.

Ibland när jag går eller arbetar i skogen skulle jag gärna visa på plats hur och varför det ser ut som det gör på ett öppet sätt där vi som har olika åsikter kanske kan så ett frö. Jag kan inte påstå att skogsägare är de som tar speciellt stor plats i media, men här finns en möjlighet att träffa en.

Dock vill jag som skogsägare göra urvalet av dem som är intresserade och där har de som kommer till fots, på cykel eller varför inte häst företräde, precis som man färdades på den tiden när man plockhögg. Då har jag vridit tillbaka tiden så vi är på samma utgångsläge, det är väl vad ni vill, att tiden ska stå still, men konstigt nog bara på vissa områden!

Annons

Som ni drömmer om! Det duger inte att komma med en typ bensindriven Ford Focus som Per Bolund använder. Här finns också lite gamla redskap att se och arbetssätten från förr ligger ju på google. Tänk på't.

Ingemar Göthberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy