Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Insändare: Angående företagsrankning och att "vi ska vara väldigt aktiva"

Jag startade mitt företag 1976 och 1986 hade företaget vuxit och jag behövde en industritomt för att bygga nya lokaler på. Då kontaktade jag Tidaholms kommun om vad som fanns ledigt.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tidaholms kommun är ingen företagarvänlig kommun, anser insändarskribenten.

Annons

Det svar jag fick var: Vi har inga industritomter att bygga på och tänker inte ta fram några i framtiden heller då vi har Marbodal och Bofors Tidaholmsverken som förser tidaholmarna med arbete.

Hur det gick vet väl alla!

Efter en tid sökte jag byggnadslov på min egen mark men fick avslag. Dagen efter beslutet kommer en S-politiker och erbjuder mig att köpa en tomt, som han hade till salu i Tidaholm. Vi kom överens och jag byggde mina lokaler som gjorde att jag kunde anställa fyra personer till.

Annons

Annons

Åren som följde, fick jag antingen frågeformulär eller fysisk besök från kommunen om just företagsklimatet i kommunen. Svaren blev som de allra flesta småföretagare gjorde: En krånglig och byråkratisk kommun. Vid samma tidpunkt flyttade två företag från Tidaholm, till Skövde respektive Mullsjö.

När jag läser VB måndag 27 september och ser att Kommunen fortfarande har problem med bemötandefrågor, "Dialog med kommunens beslutsfattare", kommunpolitikers attityder samt "kommunens information till företagare" kommer ju frågan: Har S inte lärt sig någonting under 35 år för att underlätta för företagarna att utvecklas?

När det sedan står att läsa i VB 29 september att S o V går in i en ny fas "Vi ska vara väldigt aktiva" och avgående kommunalråd säger "Vi kommer att ta varje chans att ta debatten och presentera motförslag i alla frågor vi anser är viktiga för Tidaholms framtid" .

Varför gjorde man inte det under alla dessa år när man satt vid makten för att få Tidaholm att utvecklas och växa.

Peder Malmberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy