Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Regerande mästarna utslagna i semi: "Vi kommer igen"

Stopp i semifinalen för Idrottshistoriker. Därmed kunde inte Tidaholms Idrottshistoriska Förening försvara sin titel som Westgötamästare i Idrottskunskap.

– Trots att vi missade finalplatsen är vi mer än nöjda med vår insats, berättar Roland Samuelsson efter lördagens tävling i Vara, där det blev en tredje plats.

Roland Samuelsson, Tidaholms IHF, får överlämna vandringspriset i Idrottskunskap till segrande Boråstrion Tomas Göransson, Mikael Häggström och Håkan Säwemark. Foto: Privat

Annons

Som alla vet har pandemin satt många spår och otaliga arrangemang har fått ställas in under drygt en 18-månaders period. Pandemin har också satt käppar i hjulet Tidaholms IHF duktiga trio, Roland Samuelsson, Johnny Gustavsson och Kjell Andersson, som inte haft möjlighet att tävla inom ämnet Idrottskunskap som arrangeras av Westgöta Idrottshistoriska Sällskap.

Annons

Lördagens tävling i Vara skulle egentligen avgjorts under mars 2020. Hur som helst var det nu dags för ett avgörande och där tidaholmarna var mycket taggade inför sin uppgift att försvara sin mästerskapstitel I Idrottskunskap där 19 idrottshistoriska föreningar/sällskap i Västergötland deltagit.

Annons

I år hade frågemakarna höjt ribban ordentligt och det var både tur och skicklighet som gav poäng. Semifinalen avgjordes mellan Trollhättan, Borås, Skara och Tidaholm. Alla lagen fanns på podiet samtidigt och poängställningen växlade mellan lagen. När sista svaret avlämnades var det Trollhättan som ståtade med 19 poäng, Borås 17, Skara och Tidaholm 15 vardera.

I finalen blev det mycket tufft och matchen mellan Trollhättan och Borås stod och vägde länge. Borås vann slutligen med 19-17, men Trollhättan kunde lika gärna stått som segrare, då Borås fick en mer eller mindre gratispoäng av domaren. På fråga hur lång årets Vätternrunda på cykel var så svarade Trollhättan rätt på 31,5 km och svaret från Borås 31,2.

Här valde domaren att även dela ut poäng till Borås eftersom man var så nära svaret, något som väckte en del reaktioner och där Trollhättans segerchans försvann. Trots att det ”bara” blev en tredjeplats för den duktiga Tidaholmstrion hängde man inte läpp.

– Vi kommer igen och det är bara att erkänna att vi räckte inte ända fram Ibland kunde vi en del av något namn, men vad hjälper det när man vill ha det fullständiga namnet. Nu tar vi nya tag och kommer tillbaka till nästa mästerskap ännu mer taggade fortsätter, Roland, trions talesman efter tävlingen.

Janne Kindmalm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan