Annons

Annons

Läsartext
I Ottravad håller man på traditionerna – årets skörd i fokus

Det har firats tacksägelsegudstjänst i Ottravads kommunalhus. Hembygdsföreningens medlemmar hade pyntat lokalen vackert med blommor, blad och ljus på borden och på altarbordet fanns det frukt och grönt från årets skörd.

Detta är en läsartext.

Tacksägelsegudstjänst har firats i Ottravad enligt konstens alla regler. Per Boger ledde gudstjänsten. Bild: Ingvor Pettersson

Annons

Från kyrkan medverkade prästen Per Boger, kantor Hanna Hjalmarsson och diakon Ella Glimmerveen. Per hälsade välkommen och läste efter psalmsång en av dagens texter. Predikan utgick från texten om tio spetälska som Jesus botade, men bara en kom tillbaka och tackade. Per framförde intressanta vinklingar på de övriga nio.

Även åhörarna fick bidra med vad de var tacksamma för denna tacksägelsedag. Ella ledde de närvarande i bön och i Herrens bön. Psalmer sjöngs under ledning av Hanna som även som postludium sjöng psalmen Bred dina vida vingar innan Per avslutade med välsignelsen över de närvarande.

Efter gudstjänsten bjöd hembygdsföreningen på kaffe, bröd och kaka. Samtalen kring borden var livliga och ingen hade bråttom hem.

Göte Johansson

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy