Annons

Annons

Boulespelare från Tidaholm krossade landslagsspelare

Marcus Jonnarth och Björn Berg i Tidaholms Bouleförening vann Halloweencupen i Borås. I en direkt avgörande match ställdes duon mot två landslagsspelare och vann med förkrossande 13-0.

– Hela grejen är fantastiskt rolig, kommenterade Björn Berg den fina framgången.

Marcus Jonnarth och Björn Berg i Tidaholms Bouleförening vann Halloweencupen i Borås. Bild: PRIVAT

Annons

Lördagen den 9 oktober åkte ett lag från Tidaholm boule bestående av Marcus Jonnarth och Björn Berg till Borås för att delta i Halloweencupen. 34 lag var anmälda och många högklassiga lag ställde upp. Bland annat hade landslaget ett lag på plats för att genrepa inför VM i Spanien i november i år.

Tidaholm har dom senaste åren haft lite svårt att hävda sig i de lite större tävlingarna men nu skulle allt klaffa för Tidaholmslaget. Tävlingen spelades i formen monrad bestående av fem matcher monrad. Vid varje seger så får man hela tiden tuffare motstånd.

Det började lite knackigt för Marcus och Björn och i de tre första matcherna tog de knappa segrar. Inför match fyra låg de på en fin fin fjärdeplats i tabellen. I den fjärde matchen så blev det fullträff där motståndarens utmanövrerades med 13-1.

Annons

Inför femte och sista omgången stod det klart att Tidaholm och laget bestående av två landslagspelare var enda två lagen som var obesegrade och därmed fick mötas i en direkt avgörande match om vem som skulle vinna hela tävlingen. På papperet så ska detta vara en given seger för landslagskillarna men det visade sig att det skulle bli nått annat.

Annons

Björn och Marcus var mer än nöjda redan innan med att vara obesegrade i fyra matcher.

– Vi såg det mest som en rolig grej att få spela mot två spelare ur landslaget, allt annat än en förlust skulle vara en stor sensation.

När väl matchen börjar så tog tidaholmarna direkt ledningen med 3-0 efter första omgången. Där och då är Björn och Marcus nöjda med att ha tagit poäng mot landslaget, men vad är det sen som händer, Björn och Marcus spelar fullständig fenomenal boule och fullständigt pulvriserar landslaget och släpper inte en enda poäng utan vinner matchen med 13-0. Tidaholm-landslaget 13-0 alltså och Marcus och Björn tog hem hela cupen. Detta gav nog landslaget ett och annat och fundera på inför VM i Spanien i november.

Tyvärr för Marcus och Björn är landslagstruppen till VM i Spanien redan spikad.

– Hela grejen är fantastiskt rolig, kommenterade Björn och berättar att detta inte bara är stort för dem själva utan att det även lyfter hela föreningen och ger Tidaholm Bouleförening uppmärksamhet i hela Boulesverige.

Annons

Björn Berg och Marcus Jonnarth tog en fin skalp i finalomgången.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy