Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm landsbygd nordost

Insändare
Ta ansvar för situationen i Fröjered!

I veckan har det gått att läsa uttalanden från vice ordförande Björn Yngvesson i barn- och utbildningsnämnden om att man nu ska ”se över situationen i Fröjered”. Problemet är att det saknas platser för förskolebarnen och att barnen i stället får gå på en annan förskolan kommunen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lena Andersson (S) menar att den nya politiska ledningen själva satt sig i situationen med för få förskoleplatser i Fröjered.

Annons

Det Yngvesson väljer att inte berätta är att den nya politiska ledningen medvetet satt sig i den här situationen.

I mars 2021 gick M, L, C, KD, SD och MP ihop och röstade tillsammans igenom att utöka Fröjereds skola från F3 till F6, vilket betyder att lokaler som var tänkta att användas till Fröjereds förskola i stället skulle användas till skolan.

Annons

Risk- och konsekvensanalysen var tydlig, det skulle innebära problem för förskolan då lokalerna inte skulle räcka till. Dessa konsekvenser valde de nämnda partierna att ignorera.

Annons

Vi från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet reserverade oss mot beslutet.

Informationen från förvaltningen och förskolans personal var tydlig. Det går inte att utöka en skola på bekostnad av förskolans barn utan att ha en plan för hur man ska lösa situationen för barnen.

Det som nu framkommer som ett problem, befarade vi i S och V redan i mars.

Nu måste den nya politiska ledningen ta ansvar för situationen som de själva har skapat. Ansvaret ska läggas på politiken, inte personalen som redan från start varit tydliga med att det här kunde hända.

Lena Andersson (S) ordförande, BUN

Till toppen av sidan