Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Tidaholm har fått en ny politisk ledning som gör sig beroende av SD i alla frågor

För knappt en månad sedan skedde ett historiskt maktskifte i Tidaholm. Centerpartister och Miljöpartister valde att fälla den politiska ledningen tillsammans med de övriga borgerliga partierna och Sverigedemokraterna.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Michelle Hjerp Holmén (S) och Hajrudin Abdihodzic (V) undrar varför alliansen vill göra sig beroende av SD?

Annons

På måndagens kommunfullmäktige röstades den nya politiska ledningen fram bestående av M,KD, C och L som nu gör sig beroende av ett stöd från Sverigedemokraterna i alla politiska frågor.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet samlar tillsammans 19 mandat i kommunfullmäktige, den nya borgerliga ledningen samlar totalt 13 mandat. Det krävs inte mycket kunskaper i matematik för att förstå att har man inte stöd av oss socialdemokrater krävs det ett stöd av Sverigedemokraterna.

Annons

Frågan blir då, vad vill Sverigedemokraterna ha i utbyte? Hittills har den nya politiska ledningen tillsammans med Sverigedemokrater och politiska vildar bara enats om saker de är emot. För att styra en kommun krävs det mer än så, politik handlar främst om att vara för något och att tro på något.

Tiden får utvisa hur mycket den tidigare oppositionen, som vi nu kan kalla den nya ledningen, tror på samma saker. Det är när vi börjar reflektera över vad de olika partierna faktiskt har för gemensam målbild som vi verkligen blir oroliga.

Annons

I våra ögon finns det borgerliga partier som tror på en liberal stark demokrati där alla människors lika värde sätts främst. Vi vill tro att ni står för ett samhälle där ingen ska behöva diskrimineras eller bli behandlad annorlunda på grund av vem du är, vart du kommer ifrån eller vilka föräldrar du har. Ett sådant samhälle och ett sådant Tidaholm vill vi ha, och därför skulle vi aldrig någonsin samarbeta med Sverigedemokraterna. För oss handlar det inte om att vara emot Sverigedemokraterna, det handlar om att vi tror på helt olika saker och att vi inte vill se samma samhällsutveckling. När vi funderar över samhällsutvecklingen som Sverigedemokraterna vill se blir vi på riktigt oroliga men också än mer övertygade om att aldrig sluta kämpa för det samhälle vi vill se.

Vår fråga till er är därför, vill ni se samma samhällsutveckling som Sverigedemokraterna pratar varmt om? Vi tror inte att ni vill det. Därför undrar vi varför ni nu gör er beroende av Sverigedemokraterna?

Annons

Vi tror på en politisk ledning som tar ansvar för Tidaholm, som vågar ta i de svåra frågorna (inte bara snabb populistisk politik) och som hela tiden tar beslut som går i en riktning för ett mer inkluderande, jämlikt och öppet Tidaholm som sätter välfärden först.

Vi hoppas innerligt att vi blir fler partier i Tidaholm som tydligt tar avstånd från Sverigedemokraternas politik och framför allt deras värderingar.

Michelle Hjerp Holmén, ordförande Socialdemokraterna

Hajrudin Abdihodzic, ordförande Vänsterpartiet

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan