Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Insändare: Vi är oroliga för konsekvenserna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fr v: Tony Pettersson, Anna Zöögling, Anna-Karin Skatt, Bengt Karlsson och Lena Andersson med flera är oroliga för vad den nya majoritetens budget får för konsekvenser.

Annons

Som kommunpolitiker är budgeten vårt främsta styrmedel. Budgeten talar om vad som ska prioriteras, vilka byggnader som ska byggas och vilka satsningar som ska göras. Den budget som röstades igenom är inte en budget vi varit delaktiga i att ta fram och vi tänker därför inte ta ansvar för den.

Anledningen till det är just att den innehåller förslag som får många negativa konsekvenser. Det är just frånvaron av konsekvenstänk som gör oss oroliga på flera plan gällande den nya politiska ledningen. Varför beskriver vi nedan.

För det första finns det en rad förslag som handlar om att bevara verksamheter till exempel Lindängen och Fröjered skola som en F-6-enhet utan att ta hänsyn till vilka följder det ger för andra verksamheter, följder vi redan nu börjar att se. Förskolan i Fröjered saknar lokaler, för dessa har man gett till skolan och närvaroteamet i skolan (de som stärker tryggheten för våra elever) kommer plockas bort för att ha råd med Lindängen och Fröjereds för lilla skolenhet.

Annons

Vi har också avsatt medel för att stärka upp i samtliga skolors mellanstadium, för att därmed ge elever med störst behov den hjälp de så väl behöver. Detta tycker M, L, C och KD med stöd av Sverigedemokraterna och Miljöpartiet är onödigt. Dessutom har vi i budgeten reserverat medel för att kunna renovera de två kvarvarande ytterskolorna vilket den nya politiska ledningen helt bortsett ifrån, trots sitt argumenterande för landsbygden.

Annons

De två nya miljoner som tillförs skolans verksamhet vill vi satsa på mer personal för att öka kvalitén och förbättra arbetsmiljön. Dessa pengar väljer M, L, C och KD med stöd av Sverigedemokraterna och Miljöpartiet att lägga på bibehållandet av Fröjereds skola samt förskolan Linblomman i Madängsholm.

Vår fråga till er blir därför, varför väljer ni att sätta ert eget tyckande före information som kommer från vår personal och våra chefer innan ni går till beslut? För om ni hade lyssnat och respekterat risk- och konsekvensanalyser som gjorts hade vi inte varit i den här situationen. Där ni nu sparar in på satsningar som stärker trygghet och studiero i skolan för att finansiera ett äldreboende som i stort sett ingen önskat bo på. Man kan ju undra, gör ni likadant när bilen är på verkstad för att kamremmen är trasig? Hade ni då valt att lyssna på bilmekanikern eller hade ni låtit ert eget tyckande styra beslutet?

För det andra handlar det om beroendet av och det aktiva samarbetet med Sverigedemokraterna. När du väljer att engagera dig ett i politiskt parti väljer du det parti som har samma värderingar som du själv har. Om du inte hade haft samma värderingar, hade du väl sannolikt valt ett annat parti. Sverigedemokraterna i Tidaholm borde därför rimligtvis stå för Sverigedemokraternas värderingar. Sverigedemokraternas värderingar handlar om att göra skillnad på folk och folk. Det är partiet som ska avgöra vem som är svensk ”på riktigt”. Det är värderingar och en samhällsutveckling vi socialdemokrater och vänsterpartister aldrig kommer acceptera, men som Centerpartiet i Tidaholm nu inte verkar ha några problem att samarbeta med.

Annons

Annons

Inför budgetbeslutet 2021 bjöd vi (S och V) in representanter från både opposition och ledning i alla nämnder för att tillsammans ha en dialog om kommande beslut. Det skrevs en överenskommelse, en överenskommelse som ni sen valde att riva inför oss alla. Det är så ni valde att agera när vi bjöd in er till att en omfattande dialog med god samtalston om Tidaholms framtid.

Vi kommer fortsätta att vara en stark opposition fram till valet 2022, just för att vi ser med oro på de konsekvenser som era hittills fattade beslut har fått och kommer få framöver. Vi tror på likvärdighet inom skolan, vi tror på en äldreomsorg som sätter behovet först och vi tror på ett öppet och inkluderande Tidaholm. Det kommer vi fortsätta att kämpa för.

Anna-Karin Skatt (S), vice ordförande kommunstyrelsen

Anna Zöögling (S) vice ordförande social- och omvårdnadsnämnden

Tony Pettersson (S) vice ordförande samhällsbyggnadsnämnden

Lena Andersson (S) vice ordförande barn- och utbildningsnämnden

Bengt Karlsson (S) vice ordförande kultur- och fritidsnämnden

Henrik Vang (V) vice ordförande Jävsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan