Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Vi står för ansvar och utveckling istället för avstånd och avveckling

Att Fröjered skolenhet har brist på utrymme är en konsekvens av ökat elevunderlag.  Tvärtemot vad  S och V sa när de ville lägga ner Fröjered skola. 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fröjereds skola.

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

Vi trodde på Fröjered och på att fler barn skulle komma att ha behov av förskoleplatser och en skola att gå på. När ni ville lägga ner, ville vi behålla och utveckla. Att en skolenhet på landsbygden har fler barn att välkomna än vad utrymmet medger är ett tecken på en positiv befolkningsutveckling. Det ser vi som en uppgift att lösa genom utveckling istället för avveckling. S och V vill tillföra extra resurser till skolan genom nedläggningar på landsbygden. Det frigör resurser för stunden, men får konsekvenser för framtiden.  

Annons

Vi har en morgondag att ta hänsyn till, ett behov av att fler väljer att leva och bo i Tidaholms kommun. Där spelar samhällsservicen på landsbygden en mycket viktig roll. Fler människor söker sig till naturnära miljöer och tekniken för att arbeta på distans finns redan. Här har vi som en liten kommun en ypperlig chans att skapa resurser för framtiden och bli en växande kommun.

Annons

S och V väljer att använda bilen som metafor i sin frågeställning kring vår hållning vad gäller skolor och äldreboende på landsbygden. Vi väljer att inte skrota den fungerande bilen idag eftersom vi har en bit att åka även imorgon. 

Det tycker vi är bättre än att behöva köpa en ny bil för den stundande resan. Vi samtalar med alla. Att komma överens där man har samsyn är inte särskilt svårt! Är man trygg i sina värderingar så vet man också var de röda linjerna går. 

Har man dessutom en bred samsyn i flera lokalpolitiska frågor så behöver man heller inte kompromissa bort sina röda linjer. Ni frågar om varför vi inte satsar på landsbygdsskolorna i budgeten? 

Vi satsar 14 miljoner på förskolan i Ekedalen. BUN har fått prioriterade medel för likvärdig skola mellan tätort och landsbygd. Dessutom är vi i en startprocess för Linblommans nya lokaler i Madängsholm. Vad gäller standardhöjningar för ytterskolorna så kan ni vara lugna med att medel för investeringar kommer att fördelas på ett klokt sätt.

Som politiker handlar det om att kombinera politisk viljeinriktning, framtidsvisioner med kompetensen bland medarbetare i förvaltningen och verksamheter i dialog med medborgare. Så möter vi de utmaningar som kommunen står inför på ett ansvarsfullt sätt. 

Här misstror inte vi den nya oppositionens intentioner, men vi har helt klart olika sätt att se vilken väg som är den bästa för hela Tidaholm.

Kristdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy