Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Vill C och MP se samma samhällsutveckling som SD pratar varmt om?

Öppet brev till Centerpartiet och Miljöpartiet.

För en dryg månad sedan skedde ett historiskt maktskifte i Tidaholm. Centerpartister och Miljöpartister valde att fälla den politiska ledningen tillsammans med de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna. Onsdagen den 3/11 valde dessa partier att ta sitt samarbete ytterligare ett steg, genom att ingå en valteknisk samverkan för att tillsammans utgöra ett formellt samarbete.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Michelle Hjerp Holmén, ordförande i Socialdemokraterna Tidaholm.

Annons

Vi har nu en ny politisk ledning bestående av den osammanhängande tidigare oppositionen där Miljöpartister och Centerpartister alltså kan tänka sig att ta makten tillsammans med Sverigedemokraterna. Deras enda gemensamma nämnare verkar vara att de är för att ett särskilt boende ska få vara kvar (där de även har kampanjat med gemensamt material) och att de vill få bort oss från makten.

Att få bort oss Socialdemokrater från makten har de nu lyckats med, och nu är det upp till dem att bevisa att de också vill styra den här kommunen. För att styra en kommun krävs det mer än att bara kunna enas om saker man är emot, politik handlar främst om att vara för något och att tro på något. Tiden får utvisa hur mycket den tidigare oppositionen, som vi nu kan kalla den nya ledningen, tror på samma saker.

Annons

Annons

Det är när vi börjar reflektera över vad de olika partierna faktiskt har för gemensam målbild som vi verkligen blir oroliga. I våra ögon är Centerpartiet och Miljöpartiet två partier som tror på en liberal stark demokrati där alla människors lika värde sätts främst. Vi vill tro att ni står för ett samhälle där ingen ska behöva diskrimineras eller bli behandlad annorlunda på grund av vem du är, vart du kommer ifrån eller vilka föräldrar du har.

Ett sådant samhälle och ett sådant Tidaholm vill vi ha, och därför skulle vi aldrig någonsin samarbeta med Sverigedemokraterna. För oss handlar det inte om att vara emot Sverigedemokraterna, det handlar om att vi tror på helt olika saker och att vi inte vill se samma samhällsutveckling. När vi funderar över samhällsutvecklingen som Sverigedemokraterna vill se blir vi på riktigt oroliga men också än mer övertygade om att aldrig sluta kämpa för det samhälle vi vill se.

Vår fråga till er är därför, vill ni se samma samhällsutveckling som Sverigedemokraterna pratar varmt om? Vi tror inte att ni vill det. Därför kontaktar vi er för att informera om det politiska läget som nu är i Tidaholm och vilka konsekvenser det kan kommas få.

Vi tror på en politisk ledning som tar ansvar för Tidaholm, som vågar ta i de svåra frågorna (inte bara snabb populistisk politik) och som hela tiden tar beslut som går i en riktning för ett mer inkluderande, jämlikt och öppet Tidaholm som sätter välfärden först.

Annons

Vi hoppas innerligt att vi blir fler partier i Tidaholm som tydligt tar avstånd från Sverigedemokraternas politik och framför allt deras värderingar. I synnerhet partier som vi vet historiskt har och som fortfarande nationellt står upp för alla människors lika värde samt en ansvarsfull och stark demokrati.

Vänliga hälsningar

Michelle Hjerp Holmén, ordförande för Socialdemokraterna i Tidaholm

Till toppen av sidan