Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Kommer alltid försvara liberal demokrati

Att Tidaholms folkvalda politiker samarbetar om frågor som är viktiga för invånarna är positivt. Jag kommer i min roll som kommunstyrelsens ordförande att prata med alla partier, även S och V, med ambitionen att komma överens i frågor där vi tycker lika.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Runo Johansson (L).

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

Tyvärr har det varit en väldigt trist ton i flera insändare från S och V på senare tid, där man antyder att man inte vill komma överens med oss.

Bland alla överdrifter så insinuerar man att den liberala demokratin skulle vara hotad av att vi pratar med Lennart Nilsson och Marika Lund om lokala frågor. På vilket sätt? Jag delar inte SD:s värderingar lika lite som jag delar V:s. Men jag har svårt att se exakt vilka samhällsvärden som hotas av att jag pratar med SD:s och V:s lokala företrädare om sakfrågor som gäller hela vår kommuns utveckling.

Annons

Annons

Jag är mycket stolt över att mitt parti, genom statsministrarna Karl Staaff och Nils Edén, spelade en avgörande roll för att införa liberal demokrati i Sverige. Flera liberala kvinnor, som Kerstin Hesselgren, Elin Wägner, Anna Whitlock och Selma Lagerlöf spelade en mycket viktig roll när kvinnorna fick rösträtt för 100 år sedan.

Jag kommer att försvara den liberala demokratin tills jag drar mitt sista andetag. Det behöver ni inte oroa er för.

Runo Johansson (L), kommunalråd

Till toppen av sidan