Annons

Annons

Annons

Hägne

Insändare
Önskas: Bättre organisering vid vaccination

Hade det inte gått att ordna vaccinationen av säsongsinfluensa och tredje dosen av covid lite bättre än vad som gjordes under drop-in-dagarna?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hade det inte gått att organisera "dubbelvaccineringen" lite bättre? Det under signaturen Inger E.

Bild: Claes Rydholm

Annons

Där stod människor från 65 år och uppåt i timslånga köer utomhus och sen var det inte säkert att man ändå kom in, när man väl var framme. Vissa fick åka hem utan att bli vaccinerade, den dagen. Vad hade hänt om det hade börjat ösregna och varit kallt? Om man inte orkade stå längre?

Hade det inte gått att hyra Idrottshallen vid von Essens Plats till exempel? Folk kunde gå in i "ena änden och ut i den andra", ungefär, vara inomhus och sitta på bänkar eller stolar.

Annons

Annons

Folkets Park? Lite längre bort, men en bra parkering och man kunde vänta inomhus. Kunde man inte dela upp tiderna i olika åldersgrupper? Eller utifrån var i stan man bor?

Hade det varit mycket krångligare om alla helt enkelt bokade tid? Vaccinationsbussar, liknande dom som kör runt och vaccinerar mot TBE? Funkade det inte bra vid de första Covidvaccinationerna när man antingen kunde boka på 1177 eller ringa till Vårdcentralen? Jag tyckte att det flöt på mycket smidigare!

Hoppas att det kan ordnas bättre nästa gång det blir dags för vaccination!

Inger E

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan