Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Läsartext
Osäkerhet i Idrottshistoriska när TGS tar över Idrottshallen

Tidaholms Idrottshistoriska förening har avhållit årsmöte i Villan inför cirka 30 medlemmar. Innan själva förhandlingarna tog vid gav ordförande Roland Samuelsson en kort information om Idrottsmuseets framtid och man kunde ana en viss oro.

Detta är en läsartext.

Roland Samuelsson överlämnade blommor till mötesordförande Lisbeth Göthberg. Bild: Privat

Annons

Idrottshistoriska har fått information om att förhandlingar pågår mellan kultur- och fritid och Tidaholms Gymnastiksällskap att de ska ta över hallen för sin träning och tävlingar.

– När kultur- och fritidschefen Pema Malmgren samt enhetschef Daniel Andersson gjorde ett besök på Idrottsmuseet fick vi information om TGS planer. Det innebär bland annat att de kommer att bygga en hoppgrop som kommer att hamna direkt över vår samlingslokal där vi bland annat har möten, tar emot besökare med mera, förklarade Roland Samuelsson.

Annons

Det framfördes då också att det inte skulle inskränka på Idrottsmuseets verksamhet, men vad föreningen kommer att erbjudas för lokaliteter istället framkom inte vid besöket.

– Därför kan jag bara framföra den här korta informationen, för vi har absolut ingen aning om var vi står idag, fortsatte, Roland Samuelsson.

Annons

Efter den korta informationen vidtog sedvanliga årsmötesförhandlingar som inleddes med en tyst minut för under året bortgångna medlemmar.

Lisbeth Göthberg valdes till mötesordförande och hon klubbade snabbt igenom punkterna på dagordningen.

Verksamhets- och ekonomiberättelse föredrogs och godkändes, liksom styrelsen fick ansvarsfrihet för 2020 efter revisorernas berättelse.

Valen avklarades snabbt och blev som följande: Roland Samuelsson omvaldes som ordförande på ett år. Styrelseledamöterna Eje Holm och Johnny Gustavsson omvaldes på två år och nyval på två år Janne Kindmalm (kommer arbeta på distans och vara med på digitala möten). Kvarstående i styrelsen är Kjell Andersson, Bengt Falk och Carsten Ertsaas.

Som styrelsesuppleanter på två år omvaldes Dick Ljungberg och Jonny Nilsson. Nyval blev det av revisorer i Ingegärd Rehn och Janne Ström efter avgående Carl-Johan Persson och Peter Lidén. Som suppleant omvaldes Bertil Lundström.

Carsten Ertsaas erhöll standar och blommor för mångårigt styrelsearbete. Bild: Roland Samuelsson

En utmärkelse utdelades under kvällen och det var Carsten Ertsaas som erhöll föreningens standar och blommor.

Annons

– Du är strävsam och idog i ditt arbete och vi hoppas att du fortätter på den inslagna vägen i många år till, konstaterade Roland Samuelsson.

Kvällen avslutades med att Roland överlämnade blommor till Lisbeth Göthberg och sedan blev det fika med Tidaholmsfilmer som Eje Holm visade.

Janne Kindmalm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan