Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Susan kom tvåa i distriktet i Lions teckningstävling

Lions har haft sin årliga fredsaffisch-tävling i Tidaholm, och skickade fyra bidrag till distriktstävlingen i Västra Götaland som avgjordes den 22 november.

I distriktstävlingen kom Susan Eshaya, Rosenbergsskolan 6A, på andra plats med sin teckning.

I distriktstävlingen kom Susan Eshaya, Rosenbergsskolan 6A, på andra plats med sin teckning.

Bild: Privat

Annons

En internationell teckningstävling anordnas varje år av Lions Club International. Tävlingen har funnits i över 25 år, och sex miljoner barn har deltagit från fler än 100 länder. Syftet är att alla som medverkar ska sitta ner och fundera kring ämnet fred. Årets tema var ”Vi är alla sammankopplade”

De bidrag som går vidare från Tidaholm, bedöms i en distriktsfinal där vinnaren går till Sverigefinal, där vinnaren går vidare till en världsfinal med fina priser. Lions i Tidaholm delar ut penningpris (500 kr) till varje deltagande klass

Annons

Annons

I Tidaholm deltog i år 243 elever med sina bidrag, fördelat mellan årskurs 5 och 6. Eleverna i årskurs 7 deltog inte i år. I distriktstävlingen kom en av teckningarna på andra plats och det var teckningen som gjorts av Susan Eshaya, Rosenbergsskolan 6A.

Alla klasser som deltagit i tävlingen i Tidaholm får 500 kronor till klassen, och Susans klass får dessutom 1 500 kronor till klassen och Susan själv får 750 kronor.

Jan-Yngve Ekstedt

Malva Ider, Rosenbergsskolan 6C.

Izabella Kihlander-Broo Rosenberg 6B

Elsa Malmborg, Forsenskolan 6A.

Annons

Annons

Till toppen av sidan