Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm Centrum

Läsartext
Allträffen fick stifta bekantskap med nye pastorn

Det blev en intressant eftermiddag på senaste Allträffen i Pingstkyrkan. Deltagarna fick stifta bekantskap med kyrkans nya pastor, Martin Johansson som berättade lite om sig själv och att Tidaholm faktiskt är hans barndomsstad fast han bott på olika platser under åren.

Detta är en läsartext.

Deltagarna på Allträffen fick stifta bekantskap med kyrkans nya pastor, Martin Johansson som berättade lite om sig själv och att Tidaholm faktiskt är hans barndomsstad.

Bild: Privat

Annons

Martin Johansson visade flygbilder över Tidaholm från främst 60- och 70-talet. Det blev många igenkännande kommentarer när åskådarna såg gator och gränder från förr. Även byggnader såsom Järnaffären vid Gamla torget och Bruksvillan i parken. Och Tidaholms stolthet Basarlängan fanns också med.

Det fanns också tid för sång och det var Eva-Britt Nyström som stod för detta. Till eget ackompanjemang av sitt elpiano tog hon med publiken i två välkända allsånger, Säg känner du det underbara namnet och Pärleporten. Som solosång sjöng Eva-Britt Jesus har aldrig sagt nej.

Annons

Annons

På detta följde Adventskaffe med lussekatt och pepparkaka. Alla lät sig väl smaka och samtalen runt borden var gemytliga. Till Allträffen hade också Martins forna lärare Lindor Gustafsson 91 år, kommit för att se och höra sin tidigare elev. Lindor hade med sig en nalle som han en gång fick som gåva av någon i Tidaholm när han var barn. Alltså hade den nallen också några år på nacken!

Martin fortsatte att visa bilder och avslutade samlingen med en kort andakt. Som avslutning sjöngs gemensamt en av de välkända adventssångerna Gå Sion din konung att möta. Samlingen avslutades så och alla hälsades välkomna till Allträffens stundande julfest.

Gitt Nielsen Karlsson

91-årige Lindor Gustafsson hade med sig en nalle som han en gång fick som gåva av någon i Tidaholm när han var barn.

Bild: Privat

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy