Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm Centrum

Läsartext
Energiska lussegummor samlade in pengar till Julhjälpen

Vad hände egentligen i Tidaholm i helgen?

Under lördagskvällen utsattes boende och besökande i lokala Tidaholm för diverse underliga förfrågningar av ett gäng energiska Lussegummor från Ladies Circle Sverige.

Detta är en läsartext.

Ladies Circle 113 Tidaholm bjöd in till ett gemytligt event för att visa på Tidaholms lussetradition och samtidigt samla in pengar till Julhjälpen Skaraborg.

Bild: Privat

Annons

Batman-Lucia, en fågelskrämma, några julgranar och Grinchar, Renen Rudolf , Zorro, en snögubbe, en ängel med flera såg springa runt på stan och lösa olika typer av uppdrag, samtidigt som de bjöd på Lusse-visor.

Det var Ladies Circle 113 Tidaholm som bjudit in till ett gemytligt event för att visa på Tidaholms lussetradition och samtidigt samla in pengar till Julhjälpen Skaraborg.

De inbjudna deltagarna delades in i lag och fick sedan bege sig ut på stan under en timmas tid med en lista full av utmaningar som skulle generera poäng och pengar till insamlingen. Det kunde gälla allt från att bjuda främlingarna på dryck, bli hjälpta över gatan, låna ut sin cykel, köra runt någon i en A-traktor eller tuta med sin bil. Ett och annat mer traditionsenligt lussande kan också ha förekommit!

Annons

Kvinnorna hade många olika uppdrag att utföra för att samla in pengar.

Bild: Privat

Annons

Tävlingsinstinkten var på topp och uppfinningsrikedomen stor. Med tidaholmarnas hjälp lyckades inte bara väldigt många utmaningar klaras av, utan insamlingen till Julhjälpen slog allas förväntningar. Över 15 000 kronor samlades in som oavkortat kommer att gå till att fler familjer får fira jul i Skaraborg.

Ladies Circle 113 Tidaholm vill passa på att rikta ett stort tack till Odd Fellow Tidaholm som bistod med lokal för eventet, tidaholmarna som ställde upp och hjälpte till med alla uppdrag, deltagare med familj och vänner som tillsammans ordnade insamlingssuccé.

Det är femte året i rad som Ladies Circle lussar till förmån för Julhjälpen, en tradition som de inte planerar sluta med. Nästa år kan ni alltså vänta er än fler lussegubbar och lussegummor som lussar på stadens gator till förmån för Julhjälpen Skaraborg.

Marie Bengtzon

Hemma-hos-besök.

Bild: Privat

Bild: Privat

Annons

Bild: Privat

Bild: Privat

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy