Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Dags att fräscha upp minnet hos Socialdemokraterna och Vänsterpartiet

Under de senaste åren har ni, som enligt egen utsaga inte satsar på lokaler, rivit delar av Kungsbroskolan (som nu renoveras av TBAB för 71 miljoner).

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hur är det med satsning på lokaler, eller inte, från S och V? Det undrar Birgitta Andersson (L). Här ett av de senaste byggena, Rosenbersskolan.

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

Istället byggt Rosenbergskolan för en kostnad på 153,5 miljoner, samt en ny idrottshall för cirka 30 miljoner, vilken vi annars inte behövt.

Eftersom det blev en låg- och mellanstadieskola så måste Hellidsskolan ”anpassas” till högstadium för okänt belopp, sannolikt mellan 20 till 30 miljoner. Detta har skapat kaos för elever och personal under höstterminen. Den är inte färdigbyggd än.

Annons

Till det kommer kostnaden för ”anpassning” av Forsenskolan till renodlat låg-och mellanstadium.

Annons

För att låta de sköra gamla och deras personal på Lindängen ta del av er välfärdssatsning tvångsförflyttades de från Lindängen i maj innan resultatet av folkomröstningen var klart.

I er budget för 2022 utlovades utökad välfärd för de boende i Madängsholm och Fröjered genom stängning av deras förskola respektive skola från höstterminen 2022.

Påminner också om att av det ”extra statsbidraget”till Tidaholm så har barn- och utbildningsnämnden tilldelats 2,5 miljoner och socialnämnden lika mycket. Vi kan kalla det välfärdssatsning om ni vill!

Med tillönskan om en God Jul i alla fall!

Birgitta Andersson (L)

Annons

Annons

Till toppen av sidan