Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Läsartext
Trivsam julfest satte punkt för årets allträffar i Pingstkyrkan

Det blev en härlig julfest när Pingstkyrkans Allträff samlades sista gången för i år.

Detta är en läsartext.

Säsongens sista allträff i Pingstkyrkan var välbesökt. Sextetten sjöng och spelade advents- och julsånger.

Bild: Privat

Annons

Lokalen fylldes av förväntansfulla deltagare, både vana allträffsbesökare men till stor glädje också många nya deltagare. Sextetten underhöll med julsånger och på kaffeborden låg allsångsblad vilket gjorde att alla kunde sjunga med i många sånger.

Samlingen inleddes med en härlig allsång av den kända och inför högtiden älskade sången, Nu tändas tusen juleljus. Sextetten fortsatte med Nu tänder vi ljus i advent, Juletid, Ett julkort från förr, Julen har nu kommit till vårt hus och Vackra jultid.

Annons

Annons

Mellan sångerna lästes vackra verser om advent och Gitt talade lite om det stora ljuset, Jesus, som kom till oss. Tillsammans med Sextettens män sjöngs sången Stora ljus.

Herrarna i köket serverade gröt och skinksmörgås, kaffe och hembakad kaka. Allt på ett coronasäkert sätt. Som vanligt såldes det lotter i form av åror vilka hade en strykande åtgång.

Vinsterna var många och fina till glädje för de som vann. Sextetten avslutade med tre sånger vilka också var allsånger. Hosianna, När juldagsmorgon glimmar, Go tell it on the mountain. Som sista allsång sjöngs en refräng om och om igen och alla önskades en God Jul och påmindes om varför vi firar jul: ”Julens klockor ring tänd nu alla ljus, för det ska bli fest i vart hem och hus. Jesus är vår kung, så var med och sjung. Jesus det är dig som vi vill hylla!”

Gitt Nielsen Karlsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy