Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Kan inte bevara allt som i ett litet skrin

Apropå Birgitta Anderssons insändare "Dags att fräscha upp minnet hos Socialdemokraterna och vänsterpartiet"

Låt oss en gång för alla reda ut vad vi menar när vi säger att vi vill satsa på verksamhet framför lokaler.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Hade den nuvarande majoriteten suttit vid makten under 2000-talet hade vi inte haft någon ny skola på Rosenberg. Faktum är att området inte ens hade existerat."

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

Det är inte satsning på lokaler i sig som är problemet utan satsning på att bevara lokaler för verksamheter som är ekonomiskt ineffektiva och/eller inte håller måttet ur ett kvalitetsperspektiv med motivering att det ska finnas verksamhet kvar utanför centralorten.

I övrigt har det faktum att TBAB renoverar Kungsbro inte särskilt mycket att göra med att man rev den andra delen av Kungsbro. Det hade dock blivit svårt att få till centralt belägna lägenheter där om man hade låtit det vara.

Annons

Annons

Vad gäller Rosenbergsskolan menar Andersson att den är onödig och inte hade behövt byggas om man inte rev den nyare delen av Kungsbroskolan och utrymde den gamla.

Slutsatsen att den lokalbrist som hade hunnit uppstå vid byggandet av Rosenbergsskolan hade kunnat avhjälpas med att behålla de lokaler som fanns i Kungsbro är långsökt. Dessutom bör man ha i åtanke att den äldre delen hade behövt renoveras för belopp som får en nybyggnation med samma kapacitet att blekna i jämförelse. Vi satsar hellre på nya och ändamålsenliga lokaler.

Rosenbergsskolan har i övrigt så pass mycket kapacitet att man utan vidare skulle kunna inrymma även Fröjereds skola, vilket vi tycker vore önskvärt. Det skulle ge samordningsvinster och en bättre pedagogisk och fysisk miljö för de eleverna.

Vi är inte emot att satsa på lokaler. Vi är emot att enträget försöka bevara allt som i ett litet skrin utan tankar på utveckling av verksamhet och kvalitet. Vi vill göra lokalsatsningar som ger mervärde.

Hade den nuvarande majoriteten suttit vid makten under 2000-talet hade vi inte haft någon ny skola vid Rosenbergsområdet. Faktum är att Rosenbergsområdet inte ens hade existerat eftersom de borgerliga partierna var emot att köpa marken när det begav sig.

De borgerliga får gärna fortsätta skrika sig hesa om hur dåligt de tycker att vi har skött allt, men vi har inget att be om ursäkt för. Majoritetens budget är den som gäller för 2022 och vi önskar dem lycka till med att driva igenom sina frågor.

Michelle Hjerp Holmén (S) och Hajrudin Abdihodzic (V)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan