Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

SMHI varnar för plötslig ishalka

Under tisdagen väntas ett snöfall gå över helt eller delvis i underkylt regn, vilket kan innebära plötslig ishalka med problem i trafiken som följd. Nu går SMHI ut med en varning.

Temabild.

Bild: TT, Johan Nilsson/TT

Annons

SMHI går ut med en gul varning för västra och södra Götaland under tisdagen. Anledningen är ett snöfall som helt eller delvis väntas övergå i underkylt regn, vilket kan resultera i plötslig ishalka på vägarna.

Detta kan medföra att trafiken går långsammare på grund av halkan, att det blir begränsad framkomlighet på grund av trafikolyckor och att buss- och tågtrafik kan drabbas av förseningar och inställda avgångar.

Annons

Annons

Varningen gäller mellan klockan sex på morgonen och sex på kvällen under tisdagen.

"Det är osäkert i vilken omfattning snöfallet övergår i underkylt regn. På vissa håll, främst i områdets norra del och på småländska höglandet, kan det fortsätta falla som snö eller återgå till snöfall vidare under dagen", skriver SMHI på sin sajt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy