Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Väl medveten om resursfördelning mellan skolor

Apropå de felaktigheter som jag påstods sprida med min insändare den 30/12: Som tidigare ledamot under två mandatperioder i barn-och utbildningsnämnd är jag naturligtvis väl medveten om principer för resursfördelning mellan våra skolor.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Birgitta Andersson, Liberalerna.

Bild: Claes Rydholm

Annons

Läs mer: Birgitta blandar korten och sprider felaktigheter

Under den dåvarande ledningen, med Lisbeth Göthberg som skolchef och Roger Lundvold som ekonom, fanns vid varje sammanträde en punkt där utfallet för varje enhet inom nämndens område redovisades och behov av eventuella åtgärder diskuterades och beslöts.

Annons

Annons

Trender kommer och går när det gäller skolverksamhet: Dåvarande Centralskolan som enda högstadium i kommunen skrotades för att ersättas med två 0-9 enheter. Det skulle lösa alla problem!

Nu är vi tillbaka där vi började med ett högstadium lokaliserat till Hökensåsskolan, numera benämnd Hellidsskolan.

Våra landsbygdsskolor däremot har lyckats stå emot svängningarna och är vad de var från början.

Jag menar att det inte finns något facit när det gäller små och stora enheter. Båda har sina för-och nackdelar. Det fria skolvalet ger föräldrar möjlighet att välja. Det är ändå de som är experter på just sina barns behov!

För oss liberaler är skola och utbildning det absolut viktigaste politikområdet. Att vi lyckas med våra satsningar här är avgörande för vårt lands framtida utveckling.

Demokrati är den grund som vårt samhälle är vilar på. Det gör mig glad när föräldrar i Fröjered engagerar sig för sin skola och barnomsorg och när Madängsholmsborna sliter för att förskolan där ska finnas kvar.

Liksom när samhällsföreningen i Ekedalen tar upp kampen för Lindängen och när Velingaborna strider för bevarandet av sin fantastiska natur.

Det är ett engagemang som vi politiker ska ta vara på, inte köra över!

Birgitta Andersson, Liberalerna

Till toppen av sidan