Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Att läsa papperstidning är en helt annan känsla

Hej och tack för svaret! Fast jag är inte helt nöjd. Jag hade hellre uppskattat ett kortare och positivt svar. Om jag övervägde E-tidningen, då hade jag inte skrivit min insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Olle Harrius uppskattar papperstidningen.

Bild: Claes Rydholm

Annons

Enklast vore att bara ändra prenumerationen. Men för mig kan den inte fylla känslan av en papperstidning. Helst vill man ha den på morgonen för att få en bra början på hela dagen. Nyheterna känns mest färska just då.

Förväntningarna. Papprets prassel. Lukten. Ett tidningsuppslag som fyller hela synfältet. Rubrikerna. Variationen på artiklarna. Störst nyhet på mest framträdande plats. Kunna välja i vilken ordning man vill läsa artiklarna. Kanske läsa något mer djuplodande till eftermiddagskaffet. Kanske diskussion ihop.

Att öppna tidningen i datorn, blir inte samma känsla. Dom senaste nyheterna får man i så fall på hemsidan. Men då måste man koppla upp sig många gånger per dag. Oftast sitter man inte vid datorn hela dagarna? Jag fikar i alla fall inte vid datorn.

Annons

Jag tror man "silar bort” mycket med E-tidningen. Läser man inte ledaren/inrikesnyheten/laguppställningen/serierna/TV eller vad, när man öppnar tidningen i datorn, blir det inte av senare heller.

Annons

Områden som inte ligger inom det primära intresset blir inte lästa. Risken är stor att man missar en hel del för att man blir för ”gles”. Det måste väl vara av tidningens/redaktörens intresse att man läser så mycket som möjligt? Att man breddar sig och ibland även läser sådant som man inte fångar vid första anblicken. Jag vet inte.

I avvägningen mellan att vara helt utan tidning, lutar det nog mot E-tidningen i alla fall.

Olle Harrius

Chefredaktören svarar: Tack för att du skriver till oss - och tack för väldigt fina ord om papperstidningen. Även om jag tycker att den digitala omställning som vår bransch - och i grunden samhället - går igenom är rolig, spännande och kreativ håller jag med dig om att papperstidningen på många sätt är magisk. Att man kan föredra den framför digitala kanaler både förstår och respekterar jag.

Men det är verkligen inte så dumt att läsa online heller - och här finns ju olika alternativ. E-tidningen - en digital, exakt kopia av papperstidningen - har blivit väldigt populär. Den finns alltid i din dator/telefon tidigt på morgon och erbjuder, tycker många, ändå en del av den känsla papperstidningen ger. Du har förstasidan, ledaren, de lokala sidorna, sportblocket och allt annat - och kan bläddra dig igenom den.

Sen behöver du inte sätta dig vid datorn flera gånger om dagen för att få färska nyheter. Om du laddar ner vår nyhetsapp (om du har en smartphone) har du vårt nyhetsflöde nära till hands - och kan dessutom få pushnotiser när vi har något nytt, viktigt åt dig.

Annons

Annons

Papperstidningen har sin charm och är svårslagen utifrån layout och känslan som både du och jag berörde - men den kan faktiskt inte konkurrera med aktualiteten och snabbheten som nyhetsappen eller sajten ger. Tidningen kommer bara ut på sina givna dagar - sajten och appen uppdateras dygnet runt med det senaste om Tidaholm.

Jag tycker att PostNords övergång till utdelning varannan dag är beklaglig - den påverkar tyvärr många medborgares möjlighet att få tidningen på rätt dag och i förlängningen är det en demokratifråga.

Men värre vore ändå om det inte fanns några alternativ - och jag hoppas att du kan komma att tycka om dem på sikt.

Patricia Svensson

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Annons

Annons

Till toppen av sidan