Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Valet i Tidaholm blir också spännande

Den 11 september har vi ordinarie val till riksdag, region och kommun. Utgången är oviss, men nog har Socialdemokraterna bytt upp sig rejält.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Magdalena Andersson (S) klarade sig undan "städfirmeskandalen" utan något förtroendetapp.

Annons

Efter Mona Sahlin, Håkan Juholt och Stefan Löfven är Magdalena Andersson nu partiordförande och statsminister. Att hon har stort förtroende, visade det sig när det inte var några problem med att hon hade en städare, som var olagligt i Sverige och anlitade ett bolag, som saknade kollektivavtal. Hade detta gällt Ulf Kristersson skulle Aftonbladet med flera omedelbart krävt hans avgång.

Annons

Väljaropinionen är ganska oviss. Att Socialdemokraterna når 30 procent i flera valundersökningar ses idag som en jättestor seger. På Erlanders och Palmes tid var allt under 40 procent en katastrof.

Annons

Många olika opinionsundersökningar sker hela tiden. När man har kollat vilka partier bönderna stöder visar aktuella siffror, att Sverigedemokraterna är mest populära, Centerpartiet kommer på andra och Moderaterna på tredje plats.

Hur går det i kommunalvalet i Tidaholm? Ganska ovisst, men eftersom landsbygdsfrågor har blivit allt viktigare föredrar nog väljarna den borgerliga majoriteten framför S och V.

Mycket kommer att hända fram till valet om 8 månader och Runo Johansson får som kommunalråd visa vad han går för. Det är intressant att alla borgerliga kommunalråd har kommit från Folkpartiet/Liberalerna alltifrån Evert Kindbom, Eva Eriksson och Runo Johansson.

Valet blir spännande också i Tidaholm.

Lars Hjertén (M)

Annons

Annons

Till toppen av sidan