Annons

Annons

Annons

Annons

Innebandy

Fröjered föll stort mot Skoghall – nästa gång väntar en riktig sexpoängsmatch

Det blev tyvärr storförlust för Fröjereds IF:s damlag i lördagens bortamatch mot värmländska Skoghall i innebandyallsvenskan.

Hemmalaget vann med hela 10–2.

Alva Härnborg (mitt i bilden, nummer 34) gjorde Fröjereds första mål mot Skoghall på lördagen. Till höger ses Clara Svahn.

Bild: Fredrik Sandquist

Annons

Det blev en tuff start för Tidaholmslaget i lördagens bortamatch. Inom en minut och 28 sekunder i början av matchen gick hemmalaget Skoghall fram till 3–0.

Fröjered kunde som tur var ”stoppa blödningen” i det skedet, fler mål blev det inte i den första perioden. Och ännu lite ljusare för Fröjered blev det när Alva Härnborg reducerade till 3–1 i början av den andra perioden.

Annons

Men hoppet om att ta sig in i matchen på allvar, i alla fall siffermässigt, släcktes ganska omgående, då Skoghall replikerade med två mål inom loppet 49 sekunder mitt i perioden.

Annons

Därmed stod det alltså 5–1 efter ungefär halva matchen och när så också den andra halvan slutade 5–1 i hemmalagets favör, ja då fick vi slutresultatet 10–2.

Tack vare segern hakar Skoghall på de två topplagen i serien, medan Fröjered ligger på sjunde plats. I en haltande tabell har FIF bara en enda poäng upp till fjärdeplatsen, men å andra sidan bara tre poäng ner till niondeplatsen.

Nästa match för Fröjered spelas på hemmaplan om 14 dagar och då är det just niondelaget i tabellen, Hagfors IF Uddeholm, som står för motståndet i Sparbankshallen. En riktig så kallad sexpoängsmatch.

Matchfakta

Skoghalls IBK-Fröjereds IF 10–2 (3–0, 3–2, 4–0)

Mål, Skoghall: Vilma Andersson 3, Wilma Persson 2, Elinore Öberg 2, Josefine Bergwall 2 samt Nora Pettersson.

Mål, Fröjered: Alva Härnborg och Filippa Löfborg.

Utvisningar, Fröjered: 1 x 2 min.

Domare: Erik Bergström och Christoffer Frykestam.

Publik: 103 åskådare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan