Annons

Annons

Annons

Annons

Hjo

Läsartext
Rock mot Cancer återkommer efter två inställda festivaler

Efter två år med inställda festivaler, som har ersatts med digitala versioner i form av webbfestivaler, ser det nu ut som om det kan bli verklighet med en festival i Stadsparken i Hjo i sommar.

Detta är en läsartext.

Rock mot cancer återkommer efter två inställda festivaler. Foto: Erling Svorstöl

Annons

Föreningen Rock mot Cancer i Hjo har haft årsmöte och då togs beslutet att inleda arbetet. Föreningens årsmöte hade flyttats fram några dagar, för att man ville höra regeringens besked om lättnader i restriktionerna. När det nu stod klart att alla restriktioner skulle tas bort, så var man eniga.

– Nu kör vi!

Och arbetet är redan i full gång. Stadsparkens scen är bokad sedan länge och de band som var bokade till 2020, då det blev inställt, har kontaktats. Av dessa har flera redan bekräftat att de vill vara med i sommar.

Annons

Annons

De som redan är klara är Krakel och Superposer Wannabe från Stockholm, SeaBlueBand och The Bertils från Göteborg. Dessutom kommer Alex Andersson Band, Blackhouse Hill, Freddie Nyström Band och Thörner Band. Man väntar fortfarande på bekräftelse från ett tiotal band och om det blir några luckor att fylla, så får föreningens artistkommitté lite jobb. Fast det bör inte vara några större problem. Det var nämligen hela 65 band som ansökte om att få spela innan pandemin satte stopp för det hela.

Klart är också att Ewa Ohlsson och Carina Granqvist kommer att hålla ihop programmet som konferencierer. Där kan det även tillkomma ytterligare ett välkänt namn, men det är än så länge hemligt.

Mycket arbete återstår.

– Nu återstår drygt fyra månader med hårt, men roligt arbete. Det är massor som ska fixas innan vi kan dra igång ett så här stort arrangemang. Vi behöver många sponsorer, tält, toaletter, marknadsstånd och mycket annat, berättar föreningens ordförande Siewert Anderson.

Två nya matserveringar är redan klara.

– Alla de organisationer och företag vi har hunnit kontakta, är väldigt positiva. Nu hoppas vi att det inte kommer nya restriktioner, fortsätter Siewert. Att det nu äntligen kommer att bli en festival i vår fina stadspark den första lördagen i juli, är efterlängtat. Artisterna, arrangörerna och publiken är alla lika positiva!

Annons

Annons

Till toppen av sidan