Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Militärer på vägarna i Skaraborg – övning pågår under helgen

Under helgen kan du se en hel del militära fordon på vägarna i Skaraborg. Anledningen är en övning för värnpliktiga som genomförs av Göta trängregemente (T 2).

Text

I helgen genomför T 2 en övning, vilket kommer synas på vägarna runt om i Skaraborg. Foto: Zsuzsanna Höjvall/Försvarsmakten

Annons

Övningen är en årligen återkommande del av värnpliktsutbildningen. Den typen av fordon som kommer färdas på vägarna handlar främst om lastbilar.

– Detta är en sedan länge planerad övningsverksamhet, säger Zsuzsanna Höjvall, kommunikationschef Göta trängregemente, i ett pressmeddelande.

– T 2 är ett logistikförband, och vi utbildar inom försvarslogistik såsom sjukvård, förnödenhetsförsörjning, förplägnad (mat i fält) och trafik- och transportledning. Våra värnpliktiga övar för att uppnå utbildningsmålen. Därefter kommer de att krigsplaceras i krigsförband. I år har vi fler värnpliktiga än tidigare år, och detta är en del av den tillväxt som våra politiker beslutat att Försvarsmakten ska uppnå. Att vi är ute och övar nu är en del av arbetet med att stärka Sveriges försvarsförmåga.

Annons

Annons

Trafik- och transportledningssoldater under en tidigare övning. Foto: Joel Thungren/Försvarsmakten

För den som ger sig ut på vägarna i helgen har Försvarsmakten också ett enkelt råd.

– Tänk på att köra lugnt och hålla avstånd i trafiken, säger Höjvall.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan