Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Klarlägganden om frukt i skolan

Svar till: En frukt om dagen – ja tack!

Om vi börjar med att reda ut vissa saker.

Nej, på skolorna inne i tätorten säger man inte att föräldrarna ska lägga ned en frukt. Detta är en generalisering för att skapa en centralisering- vs landsbygds-diskussion.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

S och V bemöter insändaren om fri frukt i skolan.

Annons

LÄS MER: En frukt om dagen - ja tack!

När det gäller likvärdigheten i att ge en frukt om dagen till eleverna så är ”matpengen”, oavsett skola, den samma för varje elev. Vissa skolor har valt att lägga den på lunchen medan vissa då valt att ta från den summan och även serverat en frukt om dagen.

Annons

Annons

Absolut kan man tycka att detta är olyckligt att det inte är en likvärdighet över skolorna hur man tänkt. Men å andra sidan är det olika förutsättningar för eleverna på de olika skolorna.

Om man jämför tiden barnen är på skolan på till exempel Valstad och Forsen, så har eleverna längre dagar på Valstad för att få den garanterade undervisningstiden och de ser då kanske ett större behov för de eleverna att fylla på energin vid fler tillfällen under dagen.

Detta är en förvaltningsfråga att se vad som är bäst för enheten.  

I förslaget säger man att BUN ska ansvara för att servera en frukt/elev/dag vilket skulle uppgå till en kostnad av 1,3 miljoner/år. Det är samma summa som två pedagoger…

Vilka två pedagoger ska vi ta bort? Eller har ni annat förslag på vad som ska sparas in på?

V+S anser att fler resurser till skolan såsom personal, läromedel och tekniska hjälpmedel är att föredra framför frukt.  

Representanterna från Vi Tidaholm ingår i den styrande majoriteten och borde därför inte behöva ta kommunens resurser för denna motion utan de kan diskutera inom sina gruppmöten.

Eller är ni inte så noga med att politiken ska ”kosta mindre” som ni motionerat om innan?

Patricia Axelsson (V)

Jonas Storm (S)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan