Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Läsartext
Drömska pianotoner i stora salen

Det blir ”Drömska pianotoner” i Bibliotekshuset på söndag eftermiddag med konsertpianisten Henrik Kilhamn.

Detta är en läsartext.

Henrik Kilhamn spelar klassisk musik i stora salen i Bibliotekshuset. Bild: Adrian Eriksson

Annons

Studieförbundet Vuxenskolan Västra Götaland har fått pengar från Förvaltningen för Kulturutveckling för att genomföra flygelkonserter som ska bidra till återstarten av kulturlivet i Västra Götalandsregionen.

Drömska pianotoner är en turné med pianisterna Henrik Kilhamn och Helena Ha-Young Sul. De kommer att spela musik av olika tonsättare på olika platser i regionen och på flyglar som har inventerats av Musikcentrum Väst. Helena Ha-Young Sul är grundare av, och konstnärlig ledare för, Göteborgs Pianofestival, pianopedagog och driver en egen pianoskola. Henrik Kilhamn är frilansande konsertpianist och ackompanjatör baserad i Göteborg.

Annons

Annons

Turnén är ett samarbete med Musikcentrum Väst (MCV) som har inventerat stämda och spelbara flyglar i regionen i ett tidigare projekt.

– Kulturen får människor att växa och är en grundförutsättning för samhällsengagerade medborgare. Genom samverkan med producerande och arrangerande kultur-, kulturarvs- och konstföreningar vill Studieförbundet Vuxenskolan vara en lokal kraft för utveckling av föreningsliv och kultur för att tillgängliggöra kulturarv, musik, litteratur och konst i regionen, säger Maria Valeberg som är regionchef på SV Västra Götaland.

Konserterna genomförs i samarbete med de lokala SV-avdelningarna och publiken har förmånen att på söndag eftermiddag få lyssna Henrik Kilhamn.

– Vi hälsar alla varmt välkomna till den vackra salen i Bibliotekshuset. Då restriktionerna kring covid-19 nu i princip är borta har vi slopat anmälan, men ser så klart till att alla besökare har möjlighet att hålla avstånd i lokalen, hälsar Åsa Bergman från arrangerande SV Skaraborg.

Bild: Adrian Eriksson

Annons

Annons

Till toppen av sidan